Menu

Pasanen hoopt op goed veld

Pasanen droeg op de laatste training voor het uitduel in de Champions League tegen Inter een hesje om zijn schouders. Hoogst waarschijnlijk start de Fin woensdagavond naast Chivu in het centrum van de verdediging. Evenals de aanvoerder is de verdediger overtuigd van een goed resultaat.

Hoewel woensdag pas zal blijken wie er in de basis staan, vermoedt Pasanen dat zijn naam tussen de eerste elf op de lijst zal staan. ,,Dat voelt goed. De laatste wedstrijd die ik helemaal speelde was tegen Vitesse, een tijdje geleden dus. Het was beter geweest als ik die knie-blessure niet had opgelopen. Dan had ik nu wat meer wedstrijdritme gehad."

De vraag naar de verwachtingen van Pasanen levert een verrassend antwoord op: ,,Ik hoop dat veld en de bal goed zijn. Elke keer als ik het stadion op televisie zie, vind ik het veld er heel slecht uit zien. Ik heb er nog nooit gespeeld, dus ik heb er nog geen ervaring mee."

De Fin verwacht niet veel doelpunten in de wedstrijd. ,,Ik denk dat degene die een goal scoort wel eens de winnaar zal blijken te zijn. Dat is genoeg. Wie weet wordt het heel anders, ik heb Inter nog niet bestudeerd. We zullen dinsdag in het hotel wel een video van ze bekijken."

Evenals Chivu is Pasanen positief over een goede afloop voor Ajax. ,,We hebben alle kansen om te winnen. Waarom niet? Ik denk ook niet dat wij ons spel zullen aanpassen. We kijken niet tegen ze op. Mensen buiten het team zijn banger voor die Italianen dan wij. We zullen goed met de spanning van de Champions League moeten omgaan, dat is het enige. Deze wedstrijden zijn 'nice happenings'."