Menu

Pasanen: 'Ik werd helemaal gek na het doelpunt'

Na de vijfde wedstrijd in poule B van de Champions League staat Ajax nog steeds bovenaan. De Ajacieden kunnen dus tevreden zijn. Het gelukkigst echter was Pasanen, die de gelijkmaker tegen Valencia scoorde, waardoor Ajax alles nog in eigen hand heeft. De meest besproken onderwerpen na afloop van het duel waren de penalty tegen Galasek en de strafschop die Trabelsi wel of niet had moeten krijgen.

Na een klein half uur keek Ajax tegen een achterstand aan. Galásek haalde Rufete neer, scheidsrechter Michel kende een penalty toe en Gonzalez scoorde. Galásek: ,,Ik voelde me erg rot dat ik een penalty tegen kreeg. Ik wist dat we daardoor op een achterstand konden komen. Ik was dus erg blij dat Petri later nog scoorde. Misschien had Trabelsi ook wel een penalty mee moeten krijgen. Ik hoopte dat de scheidsrechter door de supporters nog zou fluiten, maar hij gaf de strafschop niet. Toch is dit gelijkspel geen teleurstelling. We kunnen met opgeheven hoofd het stadion verlaten."

Aan een punt in Rome volgende week heeft Ajax genoeg om door te gaan naar de kwartfinales. Volgens de statistieken van de poulewedstrijden in groep B heeft behalve Ajax nog geen ploeg een thuisoverwinning behaald. Met deze wetenschap lijkt de laatste wedstrijd dus niet zo moeilijk. ,,Wat is eenvoudig?", reageerde de Tsjech. ,,Ik ben benieuwd wat we volgende week kunnen uitrichten. Het gelijkspel tussen Arsenal en Roma van vandaag was denk ik het gunstigste. Nu moet iedereen nog voor zijn punten knokken, dus het wordt een spannende laatste ronde. Ik hoop dat het geluk een beetje met Ajax is. Het belangrijkste is dat we in ieder geval niet verliezen."

Gelukkig voor Galásek wist Pasanen Ajax na rust langszij te koppen. De Fin was uitermate gelukkig met zijn treffer. ,,Ik stond helemaal vrij, er was niemand in de buurt. Soms heb je in standaardsituaties zo'n kansje, dan moet je scoren. Na het doelpunt werd ik helemaal gek! Ik genoot echt van het moment, want ik scoor niet zo vaak", vertelde een stralende Pasanen. ,,We hadden kunnen winnen, maar desondanks is het een mooie avond."

Pasanen vond Valencia een sterke tegenstander. ,,Die Aimar bijvoorbeeld, dat is een echte topspeler. Zoals hij beweegt met een bal, je ziet het meteen. Maar gelukkig heeft iedere ploeg zijn zwakke punten. Tegen Valencia is er altijd wat ruimte aan de zijkant. En de Spanjaarden hebben, op een kans van Carew in de eerste helft na, niet echt grote kansen gehad." Over Carew gesproken, de directe opponent van Pasanen werd in de tweede helft gewisseld. ,,Het was best lekker dat hij werd gewisseld. Als je directe tegenstander naar de kant wordt gehaald, betekent dat toch dat je iets goed hebt gedaan." Over het wel of niet moeten krijgen van een penalty voor Trabelsi, zei de Fin nuchter: ,,Ach, de scheids is ook een mens, soms krijg je een penalty terug, vanavond deed hij het niet."

Aanvoerder Chivu was tevreden over zijn team. ,,We hebben allemaal goed gespeeld, op een paar momenten na. We wisten in het begin niet hoe we de counters van Valencia moesten stoppen. Maar in de tweede helft ging dat beter. We hebben nu aan een punt genoeg om door te gaan. Ik hoop dat we volgende week net zo kunnen spelen als vandaag. Maar iedereen heeft het alsmaar over Rome, zondag wacht eerst Excelsior. We hopen nog steeds dat we kampioen kunnen worden, de Amstel Cup kunnen winnen én door te gaan naar de kwartfinales. We zullen ons uiterste best doen alles te winnen."

De aanvoerder dacht dat de panalty die Galásek tegen kreeg terecht was. ,,Ik zag Tomás aan het shirtje trekken, dus ik denk dat de beslissing van de scheidsrechter juist was. Die overtreding aan de overkant op Trabelsi zag ik niet, daar stond ik te ver vanaf. Maar iedereen kan fouten maken en het heeft geen zin daar achteraf over te praten."

Tenslotte Trabelsi zelf over het moment: ,,Hij raakte in mijn rug, met zijn hand. Het had een penalty kunnen zijn..."