Menu

Pasanen met Portsmouth naar volgende ronde

Petri Pasanen, door Ajax verhuurd aan Portsmouth, heeft met zijn Engelse club de kwartfinale van de FA Cup bereikt. 'Pompey' versloeg Liverpool met 1-0 in de replay.

De vorige bekerontmoeting tussen de Premier-Leagueclubs eindigde onbeslist, zodat het overspelen van het duel noodzakelijk was. Nu won Portsmouth met 1-0 door een treffer van Hughes. Pasanen speelde de hele wedstrijd. In de kwartfinale van de FA Cup treft Portsmouth Arsenal.

Germinal Beerschot Antwerpen zegevierde in de stadsderby tegen FC Antwerp: 1-0. Daniel Cruz kwam bij GBA in de 63ste minuut in het veld als centrale middenvelder. Hij kreeg in de slotfase nog een grote kans om het verschil te vergroten, maar liet die liggen. Door de zege staat GBA nu op de zevende plaats in België.

In Italië blijft het spannend aan kop van de ranglijst. AC Milan versloeg stadsgenoot Internazionale met 3-2. Oud-Ajacied Clarence Seedorf scoorde de winnende treffer voor Milan, dat een 0-2 achterstand ongedaan maakte. Andy van der Meyde speelde niet voor Inter. Het AS Roma van voormalig Ajacied Cristian Chivu verpletterde Siena met 6-0. AC Milan blijft aan de leiding, gevolgd door AS Roma.