Menu

Pasanen met Portsmouth uitgebekerd

Portsmouth, met de van Ajax gehuurde Petri Pasanen, bleef in de Engelse FA Cup steken in de kwartfinale. Arsenal was met 5-1 duidelijk een maatje te groot.

Verdediger Pasanen kan geen leuke wedstrijd gehad hebben in het thuisduel tegen de Londenaren. Arsenal gaf een 'masterclass' in aanvallend voetbal. Het team van Dennis Bergkamp, die niet in actie kwam, scoorde door twee goals van Henry, twee van Ljungberg en een van Toure. Sheringham scoorde in de laatste minuut voor Pompey. Oud-Ajacied Kanu kwam in de 72ste minuut in het veld voor Henry.
Voormalig Ajax-doelman Edwin van der Sar en zijn club Fulham werden in de kwartfinale uitgeschakeld door Manchester United: 2-1. Ruud van Nistelrooy passeerde zijn landgenoot twee keer.

Germinal Beerschot Antwerpen, de club waar Ajax een technische samenwerking mee heeft, speelde met 0-0 gelijk tegen Sint Truiden. De van Ajax gehuurde Daniel Cruz speelde de tweede helft voor GBA, dat op de zevende plaats staat in België.
Voormalig Ajacied Wamberto bezorgde met een fraaie goal zijn club Bergen de 1-0 zege op La Louvière.

De clubs van twee ex-Ajacieden troffen elkaar zondagavond in de Serie A. In Rome stond het AS Roma van Cristian Chivu tegenover het Internazionale van Andy van der Meyde. Civu's ploeg won gemakkelijk en blijft tweede: 4-1.
AC Milan won met 3-1 van Sampdoria en blijft lijstaanvoerder in Italië.

In Spanje won het Barcelona van oud-Ajacieden Rijkaard, Davids, Reiziger, Overmars en Kluivert voor de zevende keer op rij. Real Mallorca dolf in Camp Nou met 3-2 het onderspit.