Menu

Pasanen op herhaling met Portsmouth

Van de door Ajax verhuurde spelers in het buitenland kwam alleen Petri Pasanen in actie met Portsmouth. De Finse verdediger speelde met zijn club gelijk tegen Liverpool in de FA Cup: 1-1. Dennis Bergkamp bereikte in de Engelse beker de kwartfinale met Arsenal.

Pasanen stond in de basis by Portsmouth dat in de achtste finales van de FA Cup op bezoek ging by Liverpool. De thuisclub kwam al in de eerste minuut op voorsprong door een treffer van Owen. Na 75 minuten maakte Taylor gelijk voor 'Pompey'. Beide ploegen moeten nu op herhaling, want bij een gelijkspel komt er een 'replay'.

In Engeland werd ook de kraker gespeeld tussen Arsenal en Chelsea in het kader van de prestigieuze FA Cup. Beide ploegen maakten nog kans op het binnenhalen van de 'treble', winst in het landskampioenschap, de beker en de Champions League. Na het duel kan alleen Arsenal nog dromen van zoveel succes. Chelsea, met Mario Melchiot in de basis, opende de score door een treffer van de Roemeen Mutu. In de tweede helft kwam het Arsenal van Dennis Bergkamp, ook in de beginopstelling, sterk terug en won uiteindelijk met 2-1 door twee treffers van het Spaanse talent Reyes.

In de Italiaanse Serie A liet het AS Roma van voormalig Ajacied Christian Chivu een grote kans liggen om de achterstand op koploper AC Milan te verkleinen. Milan speelde gelijk tegen Lecce (1-1) maar de Romeinen kwamen bij rode-lantaarndrager Ancona niet verder dan 0-0. Internazionale, de club van Andy van der Meyde, verloor thuis met 2-1 van Udinese. Van der Meyde kwam niet in het veld bij Inter.

In Spanje won FC Barcelona, waar oud-Ajacieden Frank Rijkaard (trainer), Patrick Kluivert, Marc Overmars, Michael Reiziger en Edgar Davids actief zijn, met 3-1 van Atletico Madrid, de club van Kiki Musampa. Davids kreeg in het duel in Camp Nou een rode kaart. Reiziger viel geblesseerd uit.

Ex-Ajacied Wamberto deed goede zaken met zijn Belgische club Bergen. Bij Lierse counterden 'Wampi' en zijn teamgenoten onverdiend naar een 2-0 zege. Bergen, of RAEC Mons zoals de clubnaam in het Frans luidt, staat nu op de veertiende plek in de Belgische Jupiler League. Maandag speelt GBA, met Ajacied Daniel Cruz, tegen La Louvière.