Menu

Pasanen: ”Het probleem is dat ik nog op krukken moet lopen”

Petri Pasanen brak op 17 augustus 2001 zijn middenvoetbeentje. Op een vrijdagochtendtraining voltrok zich het drama, waardoor de verdediger een half jaar uit de roulatie zal zijn. De klap kwam niet alleen lichamelijk hard aan. Ook geestelijk was Pasanen er kapot van. De Fin was vol goede moed aan zijn tweede seizoen begonnen. De prestaties in zijn eerste jaar, waarin hij 29 maal uitkwam voor het eerste elftal, beloofden meer dan goed. Petri zou uitgroeien tot een vaste waarde was de algemene mening.

In Finland werkt hij nu in vertrouwde omgeving aan zijn herstel.

Hoe gaat het verder met je herstel? Ik voel me goed, ja. Ik kan hier in een vertrouwde omgeving werken aan mijn herstel. Daarom ben ik ook teruggegaan naar Finland. Ik kan me nu volledig concentreren op mijn blessure. Mijn familie helpt me met alles. Ik krijg veel steun van ze en dat voelt goed.

Heb je Finland nog zien winnen van Griekenland? Ja, fantastisch was het, he. Ze speelden echt heel goed. Jammer voor Machlas inderdaad. Jari (Litmanen, red.) speelde trouwens erg goed. Hij verdeelde het spel goed, ondanks dat hij niet zo heel veel ballen kreeg. Hij maakte ook nog een penalty. Het is jammer dat we geen kans meer op het WK maken. De 5-1 is echter fantastisch.

Nog contact met je ploeggenoten gehad? Ja. Laatst probeerde ik trouwens Cruz te bereiken, maar hij was ook naar zijn familie in Colombia teruggegaan. Ik denk dat dit ook verstandig van hem is. Voor de rest bel ik niet zo heel veel, hoor. Ik train elke dag. Het probleem is dat ik nog op krukken moet lopen. Ik doe dus veel bovenlichaamswerk. Fietsen mag nog niet.

Wanneer verwacht je weer terug te zijn in Amsterdam? Snel! Het liefst train ik morgen weer mee, maar ik moet geduld hebben…

Okey, sterkte in Finland! Ja, bedankt, doe je iedereen de groeten daar!