Menu

Passen en afronden in de middag

De middagtraining stond deze dinsdag in het teken van het passen en de afronding. Dat betekende dat er voor de toegestroomde fans weer veel te genieten was.

Voor de spelers ook, want het weer was goed en ze mochten op doel schieten. Iets leukers tijdens een training is er bijna niet. De Ajacieden moesten de ballen vanaf de zijkanten voorgeven en de speler die op dat moment in het midden stond, diende de bal tussen de palen te krijgen. Dat ging niet altijd vlekkeloos, maar sommige treffers waren schitterend.

Aan het einde van de training, die Hans Vonk en Johnny Heitinga misten vanwege lichte klachten, liet Ronald Koeman, net als tijdens de trainingskampen van de afgelopen weken, zijn pupillen nog even een aantal sprints trekken. En dat vinden voetballers meestal niet zo geslaagd, maar de Ajax-spelers spaarden zichzelf niet.

Heel lang duurde het gelukkig niet voor de Ajacieden. Zdenek Grygera, samen met Tomás Galásek en Thomas Vermaelen het kortste van allemaal in training, had nog wel wat te melden voor hij het veld verliet. ,,Het gaat goed met mij. Ik ben alleen een beetje moe!"