Menu
Passieloos gelijkspel Oranje bij Ierland

Passieloos gelijkspel Oranje bij Ierland

Het Nederlands Elftal heeft het oefenduel met Ierland met 1-1 gelijkgespeeld. Na een half uur kwam Oranje achter, zes minuten voor tijd maakte Luuk de Jong gelijk.

Jasper Cillessen, Joël Veltman en Riechedly Bazoer kregen in Ierland een basisplaats toebedeeld van bondscoach Danny Blind en speelden de hele wedstrijd. Het Nederlands Elftal fungeert de komende week ook nog als sparringpartner voor EK-gangers Polen (met Ajacied Arek Milik) en Oostenrijk.

Cillessen kreeg na een half uur de 1-0 te incasseren. Long frommelde de bal over de doellijn. Nederland speelde het eerste uur ongeïnspireerd en slordig. Pas daarna drong de ploeg af en toe een beetje aan. Maar het duurde tot de 85e minuut tot er een echte kans kwam. Willems zette de bal voor en invaller Luuk de Jong kopte fraai raak, 1-1. Daarbij bleef het ook in het weinig hoogstaande oefenduel.

Opstellling Nederland: Cillessen, Veltman, Bruma, Van.Dijk, Willems, Bazoer, Wijnaldum (82. L.de Jong), Strootman (70. Van Ginkel), Promes, Janssen (75. Dost), Depay (61. Berghuis)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Joep Leenen