Menu
Patrick Kluivert terug bij Ajax

Patrick Kluivert terug bij Ajax

Patrick Kluivert keert met ingang van het nieuwe seizoen terug bij Ajax. Kluivert tekende vrijdag een tweejarig contract en wordt binnen de opleiding toegevoegd aan de trainersstaf in de bovenbouw, de oudste jeugd van de club.

De 39-jarige Amsterdammer slaagde eind 2009 voor de cursus Coach Betaald Voetbal en deed vervolgens ervaring op als assistent bij Brisbane Roar FC in Australië en bij NEC in Nijmegen. In 2011 vervolgde hij zijn trainersloopbaan bij het beloftenelftal van FC Twente waarmee de oud-spits in het seizoen 2012/2013 kampioen werd. In 2014 was hij als assistent bondscoach van het Nederlands elftal werkzaam en werd daarmee derde op het WK in Brazilië. Sinds maart 2015 was Kluivert bondscoach van het nationale voetbalelftal van Curaçao.

Patrick Kluivert: terug bij de club waar het allemaal begon.
Patrick Kluivert: terug bij de club waar het allemaal begon.

Heitinga en Knopper ook jeugdtrainer
Naast Patrick Kluivert heeft Ajax met het oog op het nieuwe seizoen nog drie jeugdtrainers aangetrokken. Twee van hen zijn de oud-Ajacieden John Heitinga en Richard Knopper. Heitinga zal zich gaan richten op de onderbouw. De 87-voudig international behoorde de eerste seizoenshelft nog tot de selectie van Ajax 1. Naast trainer van de jongste jeugd zal hij bovendien breder, als individueel trainer voor verdedigers worden ingezet. Richard Knopper zal aan de slag gaan als trainer in de middenbouw. De 38-jarige oud-middenvelder van Ajax is momenteel nog werkzaam als jeugdtrainer bij ADO Den Haag o/17.

Zenkovic
Danijel Zenkovic completeert het kwartet en zal net als Heitinga worden toegevoegd aan de trainersstaf van de onderbouw. De 29-jarige Oostenrijker staat op dit moment nog als jeugdtrainer onder contract bij SK Sturm Graz (o/11). Voor zijn aanstelling aldaar was hij zes jaar als coach verantwoordelijk voor diverse jeugdelftallen bij het eveneens Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst