Menu
Payne bezorgt Ajax Vrouwen opnieuw plek in bekerfinale

Payne bezorgt Ajax Vrouwen opnieuw plek in bekerfinale

De Ajax Vrouwen hebben voor het 5e jaar op rij de bekerfinale bereikt. De Ajacieden wonnen de halve finale in en tegen Heerenveen met 0-1 door een treffer van Toni Payne diep in blessuretijd. Dat was een knappe prestatie, aangezien de Ajacieden bijna de tweede helft in ondertal speelden. Desiree van Lunteren kreeg in de 52e minuut direct rood.

Dat titelhouder Ajax het uiteindelijk toch tot een goede einde bracht, zorgde logischerwijs voor euforische taferelen. Inessa Kaagman was aangever bij het doelpunt van Payne, die hoog kwam en met een kopbal in de verre hoek voor ontlading zorgde.

TONI PAYNE IN DE LAATSTE SECONDE!! #heeaja pic.twitter.com/ZIqrI5HdXH

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 29 april 2018

Trainer Nihom had noodgedwongen wat wijzigingen in zijn basiself moeten doorvoeren. In Heerenveen ontbraken Stefanie van der Gragt, Loïs Oudemast en Nicky van den Abbeele door blessures. Het leverde plekjes aan het vertrek op voor onder meer Lucienne Reichardt en Linda Bakker.

Sterke start
De Ajax Vrouwen begonnen niettemin sterk aan de wedstrijd en kregen binnen het kwartier een aantal goede kansen. Inessa Kaagman en Marjolijn van den Bighelaar wisten echter niet af te drukken.

De finale in de #KNVBBeker Vrouwen gaat, net als vorig seizoen, tussen @AjaxVrouwen en @PSV_Vrouwen: https://t.co/c2FaIK1fLi. pic.twitter.com/vTLmNPvS3r

— KNVB (@KNVB) 29 april 2018

Naarmate de eerste helft vorderde, geraakte de wedstrijd meer in evenwicht en ging het spel op en neer. Fysiek contact werd niet geschuwd en vooral Kelly Zeeman moest het tweemaal flink ontgelden.

Toch werden de Ajax Vrouwen kort na de thee tot een tiental gereduceerd. Van Lunteren werd in de 52e minuut naar de kant gestuurd na een tackle. De Amsterdammers leken voor een zware opgave te staan, maar hielden de boel achterin goed en knap dicht. Sterker nog, het meeste gevaar kwam nog van Ajax. Zeeman had pech met een inzet op de kruising.

82. Wat een ongeluk voor @kellyzeeman17 😱 #heeaja pic.twitter.com/myKWvVW3dJ

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 29 april 2018

In de slotfase steeg de spanning tot een kookpunt. Het waren de Ajax Vrouwen die het hoofd het meest koel hielden, met de goal van Payne als heerlijke climax. Na die treffer was het meteen gedaan in Heerenveen.

In de finale wacht opnieuw een treffen met PSV. Een klein jaar geleden werden de Eindhovenaren met 2-0 verslagen.

Heerenveen Vrouwen - Ajax Vrouwen 0-1 (0-0). 90+3. Payne 0-1

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Van Dongen, Philtjens, Kaagman, Reichardt, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Zeeman, Folkertsma (63. Payne), Bakker

Lees ook: Ajax Vrouwen imponeren na rust in Eindhoven

Tekst en beeld: Ajax.nl