Menu
PEC breekt in competitie geen potten tegen Ajax

PEC breekt in competitie geen potten tegen Ajax

PEC stond even te boek als een angstgegner voor Ajax. Ron Jans kaapte in 2014 met de Zwollenaren voor de neus van de Ajacieden de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal weg. In de competitie heeft Zwolle over het algemeen echter weinig in de melk te brokkelen tegen Ajax.

PEC wist al twaalf duels op rij (uit en thuis) niet van de huidige koploper te winnen. De blauw-witten moeten winnen om in negatieve zin het nieuws te halen. Tegen geen enkele club bleef PEC ooit langer dan twaalf duels zonder zege in de Eredivisie.

Dwarsverbanden
Tussen Ajax en PEC bestaan de nodige dwarsverbanden. Diederik Boer kwam in Zwolle tot bijna 300 duels in de hoofdmacht, en asssistent-trainer van Ajax Hennie Spijkerman was er coach. Bij Zwolle spelen Ajax-huurlingen Sheraldo Becker en Queensy Menig. Ook Abdel Malek El Hasnaoui, Ouasim Bouy, Mickey van der Hart en Boban Lazic hebben een verleden in Amsterdam.

Wellicht dat wedstrijden tegen Zwolle voor Frank de Boer ook nog een speciaal tintje hebben. Hij maakte er in september 1988 zijn debuut in het betaalde voetbal.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst