Menu
'PEC nu echt angstgegner'

'PEC nu echt angstgegner'

De Nederlandse kranten richten hun pijlen na het 0-0 gelijkspel tegen PEC Zwolle vooral op de ‘nummer 6-positie’ en de achtergelaten erfenis van Daley Blind. Daarnaast was er oog voor het inmiddels uitstekende track-record van PEC Zwolle tegen Ajax: in de laatste vier onderlinge duels zijn de Zwollenaren inmiddels ongeslagen.

De Telegraaf sprak van een ‘hoofdpijndossier’ wat betreft de invulling van de nummer 6-positie. ‘Op De Boers keuzes valt over het algemeen niet veel af te dingen. Maar de beslissing om Niki Zimling tegen PEC Zwolle te laten starten, was achteraf niet zijn meest gelukkige. Met Thulani Serero als verdedigende middenvelder draaide Ajax het best’. Ajax speelde in de tweede helft volgens de Telegraaf ook iets beter: ‘Met de veel offensievere Serero op de plek van Zimling werden de centrale verdedigers Joël Veltman en Niklas Moisander gedwongen tot de middenlijn aan te sluiten. Het gevolg: Ajax viel niet meer in twee delen uiteen.’

Ook in De Volkskrant ging het vooral over de positie van defensieve middenvelder. ‘Als coach van Ajax lijkt het wel alsof Frank de Boer elk jaar dezelfde puzzel legt. Wie zal hij als defensieve middenvelder opstellen? Na meerdere spelers geprobeerd te hebben op die positie, komt er uiteindelijk altijd een duidelijke winnaar naar voren en valt alles op zijn plaats. Waarna de landstitel volgt.’ De Volkskrant vervolgt: ‘Het gat dat Daley Blind achterlaat, is groot’.

In Spits wordt vooral gekeken naar de uitstekende resultaten die PEC Zwolle inmiddels heeft geboekt tegen Ajax in 2014. ‘PEC nu echt angstgegner’, kopt het dagblad. ‘In het kalenderjaar 2014 wist Ajax nog niet te winnen van de Zwollenaren. Na drie opeenvolgende zeges in de competitie leek PEC ook op het juiste moment te komen voor Ajax, maar ook gisteren slaagde de equipe van De Boer er niet in om te winnen van Zwolle: 0-0’.

‘Werk genoeg, maar spelers ontbreken’, kopt het Algemeen Dagblad. ‘Voor de vierde keer achtereen slaagde Ajax er niet in te winnen van de ploeg van Ron Jans. Er is veel werk aan de winkel bij Ajax, maar het probleem voor coach Frank de Boer: hij heeft de komende anderhalve week amper spelers.’ Hiermee doelde het AD op de komende interlandperiode, waarin veel Ajacieden voor hun kwalificatiewedstrijden uitwaaieren over Europa en de rest van de wereld. Het AD gaat verder en liet daarna De Boer aan het woord: ‘De trainer moet hoe dan ook geduld betrachten, want voorlopig ligt het werk stil. De Boer zal enkele spelers zonder interlandverplichtingen rust gunnen. ,,Na zo’n overvol programma misten we frisheid. We misten ook iemand die even twee man uitspeelt en iets creeërt.”

Tekst en foto: Ajax.nl