Menu

Pech voor Ajacieden bij winnend Oranje-16

Het was woensdag niet de meest gelukkige dag van de Ajacieden, die met het Nederlands Elftal onder de 16 jaar het EK spelen. Doelman Boy Waterman, spelend in de A2 van Ajax, raakte geblesseerd tijdens de warming-up van het duel tegen Polen. Hij verrekte een kuitspier en zag vanuit de dug-out toe hoe Oranje met 2-0 won.

Of Waterman op tijd fit is voor de confrontatie met Rusland is twijfelachtig. Die wedstrijd is van cruciaal belang voor Nederland. Bij winst gaat de ploeg door in het toernooi.

Pech had ook Sjerill MacDonald. De Ajax-spits was zijn directe tegenstander keer op keer de baas, maar een doelpunt scoorde hij niet. Op de website van de KNVB zei bondscoach Ruud Kaiser dat dat 'zonde'was. 'Hij had een doelpunt verdiend.'

Ook Wesley Sneijder, speler van Ajax A1, kreeg een dikke voldoende van Kaiser. 'Hij was een ware plaag voor de verdediging.'

Tenslotte kreeg ook Nigel de Jong de complimenten. De verdediging klopte namelijk 'als een bus'.

Sergio Hellings kreeg een invalbeurt. Hij verving na 80 minuten de moegestreden MacDonald. Ook Sneijder verliet tien minuten voor tijd het veld. Maruanaya van AZ was zijn vervanger.

Nederland won het duel met 2-0 dankzij twee treffers van Ralf de Haan.