Menu
Peereboom: 'Goede gevoel overheerst'

Peereboom: 'Goede gevoel overheerst'

De A1 van Ajax zette donderdag vroeg in de middag, zo rond half twee, voet op Nederlandse bodem. De Ajacieden waren in opperbeste stemming en dat viel natuurlijk volledig te verklaren na de eclatante 0-3-overwinning bij Olympique Lyon. Trainer Frank Peereboom begreep de euforie, maar wil dat zijn ploeg snel de knop omzet en zich gaat richten op het bekerduel van zaterdag tegen Vitesse.

,,Vandaag moeten we van de reis en de wedstrijd herstellen en ook morgen zal dat voor een deel nog zo zijn, ” vertelt Peereboom. ,,Maar dan moet de focus echt alweer op Vitesse zijn. Dat is een tegenstander waarvan de A1 dit seizoen drie keer heeft verloren, dus dat willen we graag rechtzetten.”

De komende weken speelt de A1 om de drie of vier dagen een wedstrijd. Over een kleine drie weken wacht in de UEFA Youth League het volgende Europese treffen. Peereboom: ,,We hebben een pittig programma voor de boeg. Het herstel staat voorop. Daaromheen trainen we kort en moeten we de focus houden op wedstrijden spelen. We hebben nu een reis en een pittige wedstrijd in de benen, maar het goede gevoel overheerst. Dat nivelleert de pijntjes en de vermoeidheid wel een beetje.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees