Menu

Penalty´s nekken Jong Ajax tegen Porto 2

Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd in het Hilversum-toernooi na strafschoppen verloren van Porto 2. In de reguliere speeltijd werd er door beide ploegen niet gescoord. Omdat Porto de penalty┬┤s beter nam, speelt het Portugese team de finale tegen PSV.

Hoewel Ajax beter speelde dan de fysiek sterke Portugezen, lukte het de Ajacieden niet om het kwaliteitsverschil in doelpunten uit te drukken.

Porto, waar de gemiddelde leeftijd van de spelers hoger lag dan bij Ajax, speelde vanuit een gesloten defensie en loerde op de counter. Daarnaast schuwden ze het duel niet.

Nordin Wooter en Georgies Konstaditidis speelden beiden weer mee bij Ajax. Ferdi Vierklau kwam niet in actie. Daardoor schoof de trainer de aanvoerdersband om de arm van Nigel de Jong.

Gescoord werd er niet, maar omdat er toch een winnaar moest komen, werden er strafschoppen genomen. Die nam Porto net even beter dan Ajax (5-4), waardoor de Amsterdammers zondag om de derde plaats spelen tegen de organiserende vereniging Hilversum. De thuisploeg had nipt met 2-1 verloren van PSV dat nu de finale mag spelen tegen de Portugezen.