Menu
Penalty's nekken Ajax-jeugd

Penalty's nekken Ajax-jeugd

De weergoden lieten de talenten van de deelnemende clubs bij het Jany van der Veen toernooi zondagmiddag soms flink in de steek. De regen viel in de loop van de middag, zo rond de kruisfinales, met bakken uit de lucht. Ajax E1 en Ajax D1 vonden daarin prompt hun Waterloo door de strafschoppenseries niet te overleven.

Jany van der Veen was oud-speler van Ajax 1 en was na zijn spelerscarrière gewaardeerd jeugdtrainer en scout. De Ajacied overleed in 2001 en wordt jaarlijks door Ajax geëerd met het naar hem vernoemde jeugdtoernooi voor D- en E-pupillen. Jany van der Veen was onder andere de ontdekker van Johan Cruijff, Edgar Davids en Frank en Ronald de Boer. En wie weet; misschien hebben zijn opvolgers vanmiddag tussen alle pupillen en junioren op het sportcomplex wel de nieuwe Johan Cruijff gezien.

Onfortuinlijk in de kruisfinale, maar wel een 3e plek voor Ajax bij de E-pupillen. De dochters van wijlen Jany van der Veen reikten samen met Heini Otto de beker uit. Onfortuinlijk in de kruisfinale, maar wel een 3e plek voor Ajax bij de E-pupillen. De dochters van wijlen Jany van der Veen reikten samen met Heini Otto de beker uit.

De D-pupillen begonnen overtuigend aan het eigen toernooi door met liefst 4-1 af te rekenen met Sparta en daarna moesten ook FC Groningen (3-0) en Cercle Brugge (2-0) eraan geloven. Met een eerste plaats in de groep troffen ze de nummer twee van de andere poule, PSV. In de kruisfinale bleven de Ajacieden steken op 1-1 waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Ajax verloor de serie en moest in de strijd om de derde plek Sparta voorrang verlenen, 0-3. Winnaar bij de D's werd PSV dat met liefst 4-0 de finale won van Feyenoord.

Bij de E-pupillen was er nog wel een podiumplaats behaald. Maar het verhaal van de jongere jeugd is vrij gelijk aan die van de D's. Ook Ajax E verloor de strijd om een finaleplaats tegen Feyenoord namelijk vanaf de penaltystip! Maar de derde plaats was dankzij een 2-0-zege op PSV wel voor hun. Sparta Rotterdam pakte de grootste beker bij de E-pupillen dankzij een 2-0-zege op stadsgenoot Feyenoord.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Al jaren zijn Ajax en Sparta geduchte concurrent op dit toernooi. Al jaren zijn Ajax en Sparta geduchte concurrent op dit toernooi.
Ajax E1 moest in de groepswedstrijd de winst aan Sparta laten, 0-1. Ajax E1 moest in de groepswedstrijd de winst aan Sparta laten, 0-1.
Ook bij de D-pupillen stonden Ajax en Sparta tegenover elkaar. Ook bij de D-pupillen stonden Ajax en Sparta tegenover elkaar.
En daar juichte Ajax wel. Er werd met 4-1 gewonnen. En daar juichte Ajax wel. Er werd met 4-1 gewonnen.
Grote drukte bij de prijsuitreiking. Grote drukte bij de prijsuitreiking.
De beker bij de E-pupillen was voor Sparta. De beker bij de E-pupillen was voor Sparta.
Bij de D's won PSV de eerste prijs. Bij de D's won PSV de eerste prijs.