Menu
Perez: ‘Kopenhagen is het Ajax van Denemarken’

Perez: ‘Kopenhagen is het Ajax van Denemarken’

Als geen andere Ajacied kent Kenneth Perez de kracht, status, uitstraling en het verleden van Ajax’ komende opponent FC Kopenhagen. Van 1995 tot en met 1997 verdedigde de 31-jarige Deen de sportieve eer van de withemden uit zijn geboortestad. ,,Het wordt oppassen voor dode spelmomenten, vooral omdat Kopenhagen beschikt over ontzettend goede koppers’’, waarschuwt Perez alvast.

Huize Perez beschikt over een schotel waarmee geen enkele aflevering van de Deense versie van Studio Sport gemist hoeft te worden. Het voetbal in de hoogste Deense afdeling wordt daarmee op de voet gevolgd. Perez zag de withemden, misschien wel met het bord op schoot op zondagavond, afgelopen weekeinde nog aan het werk. Flitsen van het door Kopenhagen gewonnen duel tegen Viborg (3-1) trokken voorbij aan de geïnteresseerde Ajacied. De Deen zag daarin bevestigd wat hij al wist. FC Kopenhagen wordt alles behalve een makkie voor de Amsterdamse ploeg.

,,FC Kopenhagen is het Ajax van Denemarken’’, vervolgt de aanvallend ingestelde man op de linkerflank. ,,Het is een club die altijd een groot spanningsveld om zich heen draagt. Een chique en zeer ambitieuze club, die er financieel zeer goed voor staat en grote verwachtingen van de toekomst heeft. In Denemarken ben je voor of tegen de club.’’ Brøndby IF is de grote rivaal van de Kopenhaagse FC. Als Kopenhagen vergeleken kan worden met Ajax, valt Brøndby het best te vergelijken met Feyenoord. Beide ploegen doen weinig voor elkaar onder, weet Perez. De rivaliteit is groot tussen de stadsgenoten.

Perez: ,,Kopenhagen speelt meestal 4-4-2 en zeer fysiek. Ajax had in het verleden nog wel eens problemen met té fysieke tegenstanders. Duels moeten we zoveel mogelijk voorkomen. We moeten gewoon gaan voetballen. Het is vooral van belang goed voor de dag te komen in de uitwedstrijd. Iets wat met AZ vaak wel lukte. Een goed resultaat in Kopenhagen scheelt enorm.’’

Met het treffen tegen de Denen begint Ajax officieel aan het seizoen 2006-2007. Als het aan Perez had gelegen, was het seizoen om het ‘echie’ al weken eerder gestart. De Deense stilist heeft nu eenmaal weinig op met oefenduels. In duels waarin behalve prestige niets op het spel staat, komt de Deen niet tot optimale prestaties. Vindt Perez in elk geval zelf. ,,Ik mis in oefenduels de adrenaline, die nodig is om net die paar procenten beter te presteren. Misschien wil ik ook wel te graag, dat kan ook.’’ Over zijn verrichtingen in het Ajax-shirt tot nu toe, is Perez daarom nog niet echt te spreken.
,,Ik ben nog zoekende. Ontevreden. Het moet zeker beter. Wat beter kan? Onder meer mijn doelgerichtheid. Ik moet meer kansen creëren. In de wedstrijden waarin het er echt om gaat, wordt het beter. Tot nu toe is dat, als het seizoen eenmaal is begonnen, altijd wel gelukt. Oefenwedstrijden, als het nergens om gaat, vind ik nu eenmaal moeilijk te spelen. Die adrenaline komt vanzelf wel.’’