Menu
Perez niet bang voor FC Twente

Perez niet bang voor FC Twente

Kenneth Perez zal zondag waarschijnlijk in de basis staan als Ajax tegen FC Twente een 2-1-achterstand moet zien goed te maken. De aanvallende middenvelder blikt vooruit op de laatste wedstrijd van het seizoen. ,,We moeten de kracht van Twente niet overdrijven."

Kenneth Perez vrijdag tijdens de training. Kenneth Perez vrijdag tijdens de training.

Het wordt zondag in de ArenA ongetwijfeld een mooie sportmiddag. In een rechtstreekse confrontatie beslissen Ajax en FC Twente wie mag aankloppen aan het voorportaal van de Champions League en wie moet gaan strijden om de toch iets minder prestigieuze UEFA Cup. De belangen zijn groot, de druk is hoog, maar daar houdt Kenneth Perez wel van. De Deense routinier weet dat van Ajax niet minder wordt verwacht dan de winst. ,,Wij hebben alles te verliezen, Twente heeft alles te winnen”, zegt hij een halfuurtje naar de training. ,,Maar dat is niet erg: dat hoort bij de status van Ajax.”

Spannend, jazeker, maar toch is Perez niet gecharmeerd van de play-offs. Een waardeloos systeem vindt hij het maar. ,,Als je na 34 wedstrijden op de tweede plaats staat, heb je recht op die plaats in de voorronde van de Champions League”, oordeelt de voetballer, die volgende week met het Deense nationale elftal op trainingskamp gaat. ,,Kijk naar NAC, zij eindigen als derde en door de play-offs moeten ze nu Intertoto spelen.”

Om geen kater over te houden aan de nacompetitie, moet Ajax zondag vol aan de bak. De ploeg van Adrie Koster verloor de eerste confrontatie afgelopen zaterdag met 2-1. Ajax kwam nog wel met 0-1 voor dankzij een treffer van Luis Suarez vlak voor rust, maar in de tweede helft ging het mis. Jan Vertonghen kreeg in de 66ste minuut de bal tegen zijn hand. Blaise N’Kufo benutte de toegekende strafschop. ,,Een onterechte beslissing”, zegt Perez over de penalty. ,,Maar je moet op dat moment gewoon de knop om proberen om te zetten en weer gaan voetballen. Helaas lukte ons dat niet. We kregen er geen schwung meer in.” N’Kufo kwam een kwartier voor tijd nog een keer tot scoren en bezorgde zijn ploeg zo de zege.

Ondanks de nederlaag heeft Ajax zondag genoeg aan een 1-0-overwinning. In theorie zouden de Amsterdammers het achterin dicht kunnen gooien om vervolgens te hopen op een counterdoelpuntje. Zo zal het niet gaan, weet Perez. ,,Wij moeten met de druk naar voren spelen”, zegt hij. ,,Dat doen we altijd en dat is ook het spel dat ons het best ligt. Ook moet de kracht van Twente niet worden overdreven. Wij zijn nog altijd tweede geworden in de competitie, zij vierde."