Menu
Persreis Belgrado gewijzigd

Persreis Belgrado gewijzigd

The Advanced Travel Partners (ATP) heeft op dringend verzoek van Ajax het beoogde hotel voor naar Belgrado meereizende media veranderd. Dit is gedaan nadat bekend werd dat in het hotel onder meer een kamer is vernoemd naar Adolf Hitler.

Bij elke buitenlandse reis van Ajax verzorgt Ajax Travel & Events, zoals het samenwerkingsverband tussen Ajax en ATP heet, de reis voor diverse betrokkenen waaronder de spelersgroep en de staf, de clubleiding, de sponsors en de media. Voor de diverse groepen worden verschillende hotels geboekt, ondermeer omdat de spelers en de staf altijd in een ander hotel verblijven dan de overige betrokkenen. Voor de meereizende pers was rond de wedstrijd FK Borac - Ajax op 18 september helaas het Mr. President Hotel verkozen.

Tot Ajax vandaag ter ore kwam dat tussen alle kamers van wereldleiders ook een kamer vernoemd is naar Hitler. Ajax heeft direct contact opgenomen met zijn partner ATP, die het net als Ajax uitermate vervelend vond. De reisorganisatie heeft op dringend verzoek van Ajax direct het hotel uit het aanbod verwijderd en voor de pers een ander hotel gereserveerd.

Ajax betreurt het dat door de reisorganisatie het beruchte President Hotel in Belgrado aanvankelijk aan de media is aangeboden als accommodatie.