Menu
Peter Bosz kijkt uit naar speciaal familietreffen

Peter Bosz kijkt uit naar speciaal familietreffen

SC Cambuur – Ajax is los van een belangrijk duel uit de achtste finale van de KNVB-Beker ook een familiestrijd. Vader Peter Bosz, de trainer van Ajax, treft zijn zoon Gino, speler van Cambuur. ,,Ze zijn vol vertrouwen bij Cambuur als ik Gino mag geloven.”

Het bekertreffen van donderdagavond is al enige tijd onderwerp van gesprek in huize Bosz, vertelt vader Peter. ,,We hebben kort na de loting meteen app-contact gehad. Ook zijn er wat media-aanvragen gekomen om samen vooruit te blikken. Dat is er door het drukke programma alleen niet van gekomen.” Gino is met Cambuur de underdog, maar legt zich niet bij voorbaat al neer bij een uitschakeling. Sterker nog: ,,Hij denkt dat ons bekeravontuur morgen strandt.”

Uniek
Het is niet voor het eerst dat de namen van Peter en Gino op hetzelfde wedstrijdformulier van een duel uit het betaalde voetbal prijken, al is de huidige setting uniek. ,,Toen ik trainer bij Vitesse was, zat hij in 'mijn' selectie en heeft hij ook zijn debuut gemaakt. Daarna is hij naar Heracles gegaan. Ik heb met Vitesse vervolgens nog tegen Heracles gespeeld, maar volgens mij deed hij die wedstrijd niet mee. Dus als Gino morgen meespeelt, zou dat de eerste keer zijn dat we op deze manier tegenover elkaar staan.”

Als vader is Bosz natuurlijk bovenmatig geïnteresseerd in de verrichtingen van zijn zoon en dus goed op de hoogte van het reilen en zeilen bij Cambuur. Wat dat betreft komt hij goed beslagen ten ijs. ,,Dat klopt. Ik ben inderdaad een paar keer gaan kijken, maar het verandert niets aan de voorbereiding. Die blijft hetzelfde. We gaan rustig luisteren naar wat Tonnie Bruins Slot te melden heeft.”

Dubbelslag
Een van Cambuur's wedstrijden die Bosz 'live' zag was het bezoek van Jong Ajax aan Leeuwarden. Hij sloeg daarmee een dubbelslag, want naast zijn zoon zag hij ook meteen de beloften van Marcel Keizer aan het werk. Jong Ajax trok het duel in de slotfase naar zich toe en won uiteindelijk met 1-3. Bosz probeert aan die wedstrijd en met name aan het spel van Cambuur echter niet teveel conclusies te verbinden. ,,We moeten naar onszelf kijken, en niet teveel naar de tegenstander.”

De voorgaande bekerwedstrijden en ook de laatste twee Europese werden door Bosz aangegrepen om wisselspelers en talenten speeltijd te gunnen en aan het grote werk te laten ruiken. Iets waar donderdagavond opnieuw op kan worden gerekend. ,,Natuurlijk spelen we weer met andere spelers. Daarmee devalueer ik het bekertoernooi niet. Elk lid van onze spelersgroep heeft aangetoond, zowel nationaal als internationaal, volwaardige eerste elftal-spelers te zijn.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst