Menu
Peter Bosz nieuwe trainer Ajax  

Peter Bosz nieuwe trainer Ajax  

Ajax, Maccabi Tel Aviv en Peter Bosz hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Bosz naar Ajax. De trainer tekende een contract van drie seizoenen, dat ingaat op 1 juli 2016 en afloopt op 30 juni 2019.

Peter Bosz (Apeldoorn, 21 november 1963) wordt bij Ajax hoofdtrainer van het eerste elftal. De actieve voetballoopbaan van de op diverse posities inzetbare Bosz was van 1981 tot en met 1999 en speelde zich af bij verschillende clubs in Nederland, Frankrijk, Japan en Duitsland. Hij kwam acht keer uit voor het Nederlands Elftal. Als hoofdtrainer was hij in het betaalde voetbal actief bij De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Maccabi Tel Aviv, tussendoor was Bosz technisch directeur bij Feyenoord.

Directeur Edwin van der Sar:,,Met Peter Bosz denken wij een trainer in huis te hebben gehaald die onze talentvolle selectie nog beter kan maken. De clubs die hij trainde speelden onder hem altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal en dat past bij Ajax. Peter is ervaren en heeft een duidelijke visie. Wij zijn erg tevreden met het feit dat hij naar Ajax komt.”

Peter Bosz: ,,Dit is een mooi moment voor mij als trainer. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dolgraag in de Nederlandse top wilde werken. Om die reden had ik ook een bepaling in mijn contract bij Maccabi op laten nemen, waardoor ik deze stap nu kan maken. Het is eervol dat Ajax mij benaderde voor deze functie. Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Ajax ook. Dat wist ik al, maar dat bleek eens te meer uit de gesprekken die we voerden. Ik had het liefst afscheid van Maccabi genomen met bekerwinst. Het is nu tijd voor vakantie zodat ik daarna vol energie kan beginnen aan de klus in Amsterdam.”

Ook assistent-trainer Hendrie Krüzen maakt de stap van Maccabi Tel Aviv naar Ajax. Krüzen (Almelo, 24 november 1964) tekende eveneens voor drie seizoenen en was eerder ook bij Heracles Almelo en Vitesse assistent van Peter Bosz.

Op maandag 27 juni start de A-selectie de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots/Erwin Spek