Menu

Petri Pasanen eindigt 2002 met een lach

Pasanen kende een seizoen met ups & downs. Hij begon het jaar met een blessure en sloot het af met een doelpunt tegen Excelsior. Lachend de winter in dus!

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
Ik vier Kerstmis met mijn familie in Finland. We blijven thuis, steken kaarsen aan op de begraafplaats en bij mijn opa en oma ga ik in de sauna. We eten een grote ham, vijf tot tien kilo, afhankelijk van hoe groot de familie is natuurlijk. Na de Kerst verveel ik me een beetje. De 26ste gaan we daarom met een groep van 30 vrienden uit. Met Kerst komen mensen van overal weer even thuis, dus dat is leuk. Met Oud en Nieuw weet ik nog niet wat ik ga doen, misschien ga ik naar een feest. Daarin heb ik geen traditie, ik doe gewoon wat goed voelt. Om twaalf uur steken we geen vuurwerk aan. In Finland is het dan zo koud, soms wel min twintig graden, dat je buiten niks kan doen, vuurwerk doet het dan ook niet.

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
De beste dag van het jaar was de eerste zomervakantiedag! Toen had ik de hele vakantie nog voor me. En de wedstrijd tegen Utrecht, na acht maanden blessureleed speelde ik weer. Het begin van het jaar was niet veel aan, want ik was geblesseerd. Later wonnen de ijshockeyers van Boretti Tigers, dat vond ik leuk. Ik ben niet naar hun kampioenfeestje gegaan hoor, want ik moest de volgende dag trainen of spelen. In mei wonnen we het kampioenschap en de beker, ook belangrijke gebeurtenissen. Toen de zomervakantie, aah, fijn! Na de zomer was ik eindelijk weer fit. In september werd ik 22, daarna volgden twee zwarte maanden. Buiten het voetbal had ik wel een leuke tijd. Op 6 december ben ik naar de Finse ambassade geweest om de Finse onafhankelijkheidsdag te vieren. Dat was leuk, Fins eten en Finse mensen. December was een goede maand, dus ik ga de winterstop in met een lach op mijn gezicht!

In mijn privé-leven heb ik leuke dingen gedaan met mensen van Ajax, buiten het voetbal. Dat was belangrijk.

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
Ik heb geen grote doelen gesteld voor het komende jaar. Ik hoop op leuke momenten en een warme zomer!

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
Dat weet ik niet. Ik wil niet iemand bovenaan plaatsen.