Menu

Petri Pasanen reikt prijzen uit bij schoolvoetbal

De geblesseerde Petri Pasanen reikte woensdagmiddag de prijzen uit bij het schoolvoetbal voor scholen uit Amsterdam Zuidoost. De winnaars van de diverse poules mogen samen met hun begeleiders op uitnodiging van ABN AMRO naar de wedstrijd Ajax-Willem II.

Petri Pasanen is geen jongen die zich met een Jantje van Leien van zijn taken ontdoet. De Finse verdediger was al vroeg in de middag op De Toekomst aanwezig en keek zijn ogen uit bij de wedstrijdjes, waar de ploegen tot het uiterste streden om te winnen.

De Fin liet zich van zijn beste kant zien en wilde goed beslagen ten ijs komen. Daarom wilde hij exact de volgorde van uitreiken weten.

Met zijn voet gaat het elke dag een stukje beter. De krukken is hij al ruim een week kwijt. Wanneer Pasanen de looptraining mag hervatten is nog niet bekend.

De aanvoerdster van de meisjes van Onze Wereld 3 leek wel een beetje zenuwachtig toen zij de prijs in ontvangst nam.

Uiteraard kreeg iedereen een stevige handdruk van Pasanen, die zich prima leek te vermaken bij de prijsuitreiking. Ook na afloop liet de 21-jarige zich veelvuldig met diverse teams op de foto zetten.

Tijdens het schoolvoetbaltoernooi op de Toekomst was geen wanklank gevallen. Daarom was het ook erg moeilijk om de sportiviteitsprijs aan een team uit te reiken. Desalniettemin kreeg de Cup met de grote oren een goede bestemming. Rob Bosma van het organisatiecomite kreeg tot zijn eigen verrassing het kleinood uit handen van de Ajacied. De sportiefste begeleiding kwam van de school Crescendo en ook daar was een beker voor beschikbaar.

De winnaars, die op uitnodiging van de ABN AMRO naar de wedstrijd Ajax-Willem II mogen, zijn: F: Morgenster 5 E: 16° Montessori 7 D-meisjes: 1. Onze wereld 3 D-jongens: Prof. JJ Dumont