Menu
Pettersson op bezoek bij Ajax

Pettersson op bezoek bij Ajax

Stefan Pettersson bracht dinsdag een bezoek aan de Toekomst. De oud-Ajacied, die net zijn licentie voor spelersmakelaar heeft behaald, bekeek de wedstrijd tussen Ajax A1 en het nationale team van Zweden voor spelers tot 19 jaar.

Pettersson praat bij met Dick de Groot. Pettersson praat bij met Dick de Groot.

De wedstrijd tussen de jonge Zweden en Ajacieden was niet het hoofddoel van het bezoek van Pettersson. ,,Ik pik deze wedstrijd eigenlijk gewoon even mee”, zegt de Scandinaviër die van 1988 tot 1994 de clubkleuren van Ajax verdedigde. ,,Ik ben net geslaagd voor mijn diploma van spelersmakelaar en wil meer inzicht krijgen in de voetbalwereld. Daarom heb ik gisteren en vandaag bij Ajax met een aantal mensen gesproken met verstand van voetbalzaken."

Zweden won op de Toekomst met 0-1 van Ajax A1. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de eerste helft. Zweden won op de Toekomst met 0-1 van Ajax A1. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de eerste helft.

Pettersson wordt spelersmakelaar, maar eigenlijk noemt hij het liever spelersbegeleider. ,,Bij sommige spelersmakelaars gaat het alleen om zo veel mogelijk geld”, zegt hij, vlak voordat de wedstrijd tussen Zweden en Ajax begint. ,,Zo wil ik het niet doen. Ik wil de nadruk leggen op het begeleiden van voetballers.”

Tijdens ieder bezoek aan Nederland komt Pettersson veel oude bekenden tegen. Ook nu weer. Hij schudt handen en babbelt er vrolijk op los. Als de wedstrijd begint, zoekt hij een plekje rond de middenlijn. Zo kan hij de spelers het best in actie zien. Zijn landgenoten winnen met 0-1. Wie weet heeft er nog iemand een begeleider nodig.