Menu

Pettersson volgt Ajax nog steeds

Stefan Petersson was namens de Alfred Berg Bank en ABN AMRO de gastheer tijdens een presentatie aan 200 gasten van de banken voorafgaand aan het duel tussen Djurgardens IF en Ajax. De voormalige Ajacied legde samen met assistent-trainer Ruud Krol en andere Ajax-legende Aron Winter uit wat de Amsterdamse club zo speciaal maakt. Peter Larsson, de Zweedse verdediger die ook een aantal jaren bij Ajax speelde, was ook van de partij in Stockholm. Allen lieten zij horen nog steed echte Ajacieden te zijn.

De wedstrijd tussen Djurgardens en Ajax, waarvan een deel van de opbrengst naar World Child Fund gaat, werd verspeeld in het kader van de intensieve samenwerking tussen Alfred Berg en Ajax-hoofdsponsor ABN AMRO in Scandinavië. Uit Scandinavië en Nederland waren speciale gasten uit de bankwereld uitgenodigd, die het voetbalfestijn niet alleen vanaf de tribune mochten meemaken, maar die ook door bij Ajax groot geworden voetballers bijgepraat werden over de club uit Amsterdam.

,,Het is dan weliswaar een vriendschappelijk wedstrijd'', betoogde Ruud Krol, ,,maar we kunnen nu andere spelers aan het werk zien dan normaal, en we spelen toch tegen de aanstaande kampioen van Zweden.'' Krol vertelde de aanwezigen natuurlijk over Zlatan Ibrahimovic, die in de sponsorlounge met een groot applaus werd binnengehaald. ,,Zlatan maakt een positieve ontwikkeling door'', aldus de trainer. ,,Hij is nog groeiende, maar hij is dit seizoen al sterk bezig. Zowel in de UEFA Champions League als in de competitie, hoewel hij de voorbereiding grotendeels heeft gemist door een blessure. Zlatan is al flink rijper geworden bij ons.''

Krol wees erop dat Ajax nog steeds een zeer jong elftal heeft. ,,Het spelen in de UEFA Champions League is voor ons dan ook zeer belangrijk'', liet de voormalige topverdediger weten. ,,We hopen dit team lang bij elkaar te houden. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want tegen het grote geld van clubs als Chelsea en Manchester United kunnen wij niet op. Voor ons is het natuurlijk jammer dat Chivu en Van der Meyde zijn vertrokken, al hebben wij met Julien Escudé een uitstekende speler binnengehaald. Hopelijk vinden we ook nog een goede speler om de positie van rechtsbuiten in te vullen'', aldus Ruud Krol

Aron Winter schotelde zijn gehoor nog een kleine primeur voor. De middenvelder hoopt volgend jaar zijn trainerspapieren te halen, aldus de man die Ruud Krol afloste als recordinternational voor Nederland.

'Anchorman' Stefan Pettersson verklaarde zijn oude team nog steeds nauw te volgen. ,,Het voetbal in Europa verandert'', aldus de voormalige spits van Ajax. ,,Ook wel bij Ajax, maar toch spelen ze nog 'op z'n Ajax'. Zo aanvallend mogelijk, of dat nou met of zonder vleugelspelers gebeurt. En zoals altijd met jonge spelers.'' Pettersson signaleerde een voor Ajax gevaarlijke trend. ,,De spelers gaan, vaak te snel, weg voor het grote geld. Ik hoop dan ook dat Zlatan Ibrahimovic langer bij Ajax blijft. Hij is pas 22 jaar en hij kan nog veel beter worden. Het lijkt me dat de invloed van Marco van Basten goed is. Die kan hem toch een paar tips geven'', aldus Stefan Pettersson over zijn getalenteerde landgenoot.

Ook Peter Larsson was door ABN AMRO gevraagd bij de wedstrijd en de feestelijke gebeurtenissen eromheen aanwezig te zijn. De verdediger die eind jaren tachtig het roodwitte shirt droeg, spreekt net als zijn landgenoot Pettersson nog steeds uitstekend Nederlands. De Zweed heeft nog veel vrienden in Nederland met een seizoenkaart voor Ajax, dus op de hoogte van de laatste ontwikkelingen is hij altijd, liet hij weten. ,,En net als Stefan kijk ik vaak op ajax.nl'', zei Larsson.

Website Alfred Berg bank Website Alfred Berg bank
Website ABN AMRO Website ABN AMRO