Menu
Philtjens: 'Standard Luik geeft nooit op'

Philtjens: 'Standard Luik geeft nooit op'

De Ajax Vrouwen nemen het maandag in de derde en laatste poulewedstrijd in de kwalificatie voor de UEFA Women’s Champions League op tegen Standard Luik. De winnaar van het duel plaatst zich voor het hoofdtoernooi. Davina Philtjens, Belgische linksback van de Ajax Vrouwen, heeft voordat ze naar Amsterdam kwam acht jaar voor de club uit Luik gevoetbald.

,,We hebben twee keer gewonnen, daar mogen we blij mee zijn”, analyseert Philtjens. ,,Het spel kan nog wel veel beter, maar we hebben zes punten en dat is het belangrijkst.” Ajax en Standard hebben beiden de volle buit uit twee duels, bij een gelijkspel gaan de Belgen door vanwege een beter doelsaldo. ,,Dat is geen nadeel, het motiveert ons nog meer om te winnen. We moeten tenslotte altijd voor de winst gaan.”

Davina Philtjens in actie tijdens het met 6-0 gewonnen duel Ajax - Rigas FS.
Davina Philtjens in actie tijdens het met 6-0 gewonnen duel Ajax - Rigas FS.

Vorig seizoen kwam de linksback na acht jaar Standard Luik naar Nederland om de Ajax Vrouwen te versterken. ,,Ik was 19 jaar oud toen ik bij Standard begon. Het is nu niet meer dezelfde ploeg als waar ik mee speelde, er zijn veel jonge meiden die nu hun kans krijgen. Veel speelsters die belangrijk waren toen ik er speelde zijn gestopt of naar het buitenland vertrokken. Ons team heeft momenteel meer ervaring dan Standard.”

Oppassen voor de counter
Philtjens weet waar de kracht van de Belgen ligt. ,,Standard Luik geeft nooit op, dat was al toen ik er speelde en is denk ik nog steeds zo. Daarnaast moeten we oppassen voor de snelheid van Lola (Wajnblum, spits van Standard red.). We moeten haar niet de ruimte geven om haar loopactie te maken. Ook hebben ze twee goede middenvelders achter de spits. Standard is altijd verdedigend een goed georganiseerde ploeg die loert op de counter. Ze hebben genoeg aan een punt dus misschien gaan ze alles dicht gooien en wachten op die ene uitbraak.”

49. GOAL Ajax! Davina Philtjens zet de 3-0 op het scorebord! Ze scoort met het hoofd! ⚽️#ajarig

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 22 augustus 2017


Ajax Vrouwen favoriet
Philtjens denkt dat er voor het team van Benno Nihom ook zeker kansen liggen tegen Standard. ,,Ik ken een aantal speelsters van hun achterhoede, zodra ze onder druk komen te staan, beginnen ze te twijfelen. Tegen Pärnu en Rigas hebben ze nog niet onder druk gestaan, dat gaat tegen ons wel gebeuren.”

Op de vraag wie de meeste kans heeft om door te gaan reageert Philtjens duidelijk: ,,Wij zijn de favoriet.”

Lees ook: Do disturb: de kamer van Lucienne & Sisca
Bekijk ook: Highlights Ajax Vrouwen - Rigas FS

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto: U. Luik & Ajax.nl/Louis van de Vuurst