Menu
Pienaar bezoekt Ajax Cape Town

Pienaar bezoekt Ajax Cape Town

Ajax heeft sinds 1999 een meerderheidsbelang in Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. In de rubriek Bericht uit Kaapstad laten we iedere maandag het licht schijnen op het Afrikaanse Ajax. In de 22ste aflevering van dit seizoen schenken we aandacht aan Steven Pienaar die deze week met Ajax Cape Town meetrainde.

Steven Pienaar tekende in de zomer van 2000 als eerste speler na het samenwerkingsverband tussen Ajax Cape Town en Ajax Amsterdam een contract bij het Nederlandse Ajax. Na die ondertekening bleef hij nog een half jaar in Kaapstad voordat hij in januari 2001 naar Amsterdam kwam. In 2006 kwam er een einde aan het verblijf van Pienaar bij Ajax en maakte hij de overstap naar Duitsland waar hij een jaar speelde voor Borussia Dortmund. Die club verhuurde hem een jaar later aan Everton. Vorig seizoen verruilde hij die club voor Tottenham Hotspur, waarna hij in januari op huurbasis terugkeerde bij Everton.

Steven Pienaar keerde even terug op Ikamva. Steven Pienaar keerde even terug op Ikamva.

Het is niet voor eerst dat Pienaar zijn oude club met een bezoek verrast. Na het voor Zuid-Afrika teleurstellend verlopen WK in Zuid-Korea in 2002 verraste de middenvelder zijn oude club met een bezoek. De Ajacied had toen zelfs zijn officiƫle Zuid-Afrikaanse teampak nog aan. Met zijn overbekende glimlach liep hij alle medewerkers op Ikamva langs, ging met fans op de foto en haalde oude herinneringen op. Dat was nu, tien jaar later, niet anders. Pienaar moet zich deze week melden bij Bafana Bafana voor een oefenstage met de nationale ploeg. Aangezien de wedstrijd van zijn club tegen Liverpool, de Merseyside derby, die voor afgellopen weekend was geprogrammeerd, werd uitgesteld omdat de Reds de finale van de Carling Cup speelden, besloot Pienaar bij Ajax Cape Town mee te trainen.

,,Hij had gevraagd of hij drie dagen met ons mee mocht trainen", aldus trainer Maarten Stekelenburg. ,,Dat kan bij Ajax altijd. Oud-spelers zijn altijd welkom bij Ajax om de conditie op peil te houden en fit te blijven. Het was leuk, want hij kende nog een groot aantal spelers. Met hen had hij hier in de jeugd gespeeld en zij spelen nu in het eerste. Ze zagen echt een vriend van vroeger terug. De andere jongens kende hem natuurlijk van Bafana Bafana. Omdat hij in de Premier League speelt, waarvan hier veel wedstrijden worden uitgezonden, kennen ze hem ook van tv. Ik had de indruk dat hij het heerlijk vond om weer een Ajax-training te ondergaan."

*Zaterdag speelde Ajax Cape Town de stadsderby tegen Santos. Het team kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Trainer Maarten Stekelenburg was niet helemaal tevreden: ,,We hadden er meer uit kunnen halen, hadden moeten profiteren van de geboden kansen. We kregen iets van zeven opgelegde kansen, tegen twee voor Santos. Dat deden we niet genoeg", aldus de trainer. Ajax staat in de Zuid-Afrikaanse competitie, toevallig net als hier in Nederland, vijfde, op vijf punten van de koploper.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax Cape Town