Menu
Pienaar: 'Geloof hebben dat je van PSV kunt winnen'

Pienaar: 'Geloof hebben dat je van PSV kunt winnen'

Steven Pienaar (36) danste van 2001 tot 2006 rond in het shirt van Ajax. Nu, 12 jaar later, keerde hij terug voor een bezoek aan zijn geliefde Amsterdam ArenA. De flamboyante Zuid-Afrikaan vertelt over zijn hoogtepunten in Amsterdam, een carrière na het voetbal en de topper tussen Ajax en PSV.

Hoe is het om weer terug te zijn in de ArenA?
,,Het geeft een goed gevoel om na zoveel jaar terug te zijn. Ik woon trouwens ook in Amsterdam en Johannesburg. Ik ben nu hier om Everton TV een rondleiding te geven door deze stad. En dan ga je natuurlijk ook even langs de ArenA. De plek waar het voor mij allemaal begon."

Je bent in 2006 vertrokken bij Ajax. Is er in de tussentijd veel veranderd?
,,Ja, heel veel. Bijna het hele stadion! De kleedkamers zijn niet meer hetzelfde. Ik was zelf ook verbaasd over hoe het er nu uitziet. Aan het begin dacht ik: waar ben ik nu? Ik verdwaalde zelfs een beetje. Maar uiteindelijk is en blijft het de ArenA."

'Mooiste moment was mijn 1e doelpunt voor Ajax'

Volg je Ajax nog?
,,Op de voet, zoals ik ook met mijn andere clubs doe. Ik kijk naar de uitslagen en soms op TV, dus ik weet wat er aan de hand is. De prestaties kunnen beter, maar Ajax heeft nog 4 wedstrijden te gaan. Hopelijk weten ze die allemaal te winnen en laat PSV nog ergens punten liggen.

Pienaar in het Champions League-duel met AC Milan.
Pienaar in het Champions League-duel met AC Milan.

Je hebt hier mooie momenten beleefd. Wat vind jij het mooiste moment?
,,Mijn 1e doelpunt in het shirt van Ajax. Ik weet nog dat het tegen De Graafschap was. Dat is het 1e moment wat in mijn hoofd opkomt. Dat blijft mijn mooiste herinnering."

Vorige maand stopte je als voetballer. Heb je al spijt van die beslissing?
,,Nee, helemaal niet. Ik dacht er al een tijdje over na om te gaan stoppen. En nu heb ik het eindelijk vorige maand aangekondigd. Ik vind het wel prima zo. Er zijn heel veel dingen die ik wil gaan doen naast het voetballen. Tot dusver gaat het de goede kant op."

'In de toekomst proberen mijn trainerspapieren te halen'

Heb je al een idee over wat je wilt gaan doen nu je carrière voorbij is?
,,Ja, ik ben al begonnen met een beetje televisie-werk in Engeland, maar ook in Zuid-Afrika. Dat is voor mij belangrijk, dus daar wil ik mij voorlopig op richten. Op lange termijn ga ik proberen om mijn trainerspapieren te halen, als dat lukt..."

Thanks for your service to Ajax. We loved your smile, dancing and great way of playing football! ����

You are always welcome in Amsterdam, Steven! ✖️✖️✖️ https://t.co/OBZD5YqfTq

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 februari 2018

De supporters kennen je ook om je dansjes. Ga je dat de spelers ook leren?
,,Ja, misschien kan ik wat nieuwe dansjes aan de spelers laten zien. Je moet vooral genieten als je een doelpunt maakt, vind ik. En voor mij werkten de dansjes heel goed. Dat was voor mij de manier om aan het publiek te laten zien dat ik blij was. Maar de dansjes, dat zal niet zo snel meer gebeuren, haha."

Dit weekend speelt Ajax tegen PSV. Heb je er vertrouwen in dat Ajax deze wedstrijd kan winnen?
,,Ja. Ajax blijft Ajax. Je moet het veld opgaan met veel geloof. Je weet dat je voor een hele grote club speelt. Dat moet als speler in je hoofd zitten. Je moet het geloof hebben dat je van PSV kunt winnen."

Heb je nog een boodschap voor de huidige Ajax-selectie?
,,Ik wil de jongens alleen het allerbeste wensen voor de laatste paar wedstrijden. Ze moeten met hun hart spelen en in hun achterhoofd houden dat ze dit ook voor Nouri doen. En voor het publiek"

Back to Amsterdam#coldweather#familia#bestcity ❄️❄️❄️❄️❄️

Een bericht gedeeld door Steven Pienaar (@stevenpienaar) op

Lees ook: Ten Hag ziet verschil tussen Ajax en PSV: 'Moeten effectiever worden'
Bekijk ook:
De Ligt: 'Laten zien dat we daar de baas kunnen zijn'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst