Menu

Pienaar imponeert in Azië

Steven Pienaar is zich al voor het WK in de kijker aan het spelen. De Ajacied had voor het eerst een basisplaats bij Zuid-Afrika tegen Turkije (2-0) en imponeerde zowel tegen Turkije als in de oefenwedstrijd tegen Vissel Kobe.

Steven Pienaar dwong, volgens de verslagen her en der op internet, met zijn goede spel tegen Turkije een basisplaats af voor het openingsduel van Zuid-Afrika tegen Paraguay. De Zuid-Amerikanen moeten in dat duel hun doelman Chilavert missen vanwege een schorsing. Voor Zuid-Afrika scoorde oud-Ajacied Benni twee maal tegen Turkije en kwam Aaron Mokoena niet in actie. Op zondag oefende Bafana Bafana tegen het Japanse Vissel Kobe en won met 3-0. Mokoena speelde de hele wedstrijd en Pienaar viel na rust wederom voortreffelijk in.

Zweden, waarbij Zlatan in de 67e minuut in het veld kwam voor doelpuntenmaker Allback, speelde tegen Japan met 1-1 gelijk. De Scandinaviërs kwamen wel op voorsprong, maar moesten in de 63e minuut de gelijkmaker incasseren. Na de wedstrijd werd overigens Feyenoorder Ono met buikklachten in het ziekenhuis opgenomen. Maandag mocht hij er weer uit.
Maandag oefende Zweden achter gesloten deuren tegen Miyazaki. In die wedstrijd scoorde Zlatan twee van de vijf Zweedse treffers. De Japanners kwamen niet verder dan 2 doelpunten. De laatste trainingen tot de openingswedstrijd zijn niet toegankelijk voor media en supporters. Bondscoach Lagerback hoopt zo Engeland niet alle geheimen prijs te geven.Het Tunesië van Hatem Trabelsi blijft kwakkelen. Een positief feitje werd er wel aan de 2-1 nederlaag tegen Denemarken gekoppeld. Het Tunesische doelpunt was het eerste dat het team scoorde in 2002.

Voor Denemarken maakte oud-Ajacied Jesper Gronkjaer het winnende doelpunt. Trabelsi speelde, hoewel hij vorige week een training moest overslaan, de hele wedstrijd weer meer. Mocht Tunesië de volgende ronde halen dan krijgen de spelers 60.000 Tunesische dinar (40.026 euro).

Het Nigeria van Pius Ikedia won met 0-2 (een doelpunt van Kanu) van Shonan Bellmare.

De Verenigde Staten trainde in Seoul. De ploeg van John O'Brien wordt, naar aanleiding van de gebeurtenissen op 11 september 2001, zeer goed bewaakt. De spelers zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, maar krijgen zodra ze het hotel verlaten wel een 120-koppige bewakingspeloton mee.