Menu

Pienaar langste uit roulatie

Tijdens het duel tegen Feyenoord, afgelopen zondag, vielen drie Ajacieden met blessures uit. Steven Pienaar is het zwaarst getroffen. Zijn herstelperiode is vastgesteld op twee tot vier weken. Nigel de Jong en Rafael van der Vaart zijn er minder ernstig aan toe.

Nigel de Jong viel uit met een hoofdwond boven zijn rechteroog. De Jong liep die wond op in een duel met Feyenoorder Gyan. De wond is gedicht met acht hechtingen. Als het herstel volgens plan verloopt, is de verwachting is dat De Jong aanstaande zaterdag weer kan meespelen tegen De Graafschap. De international moest wel afzeggen voor Oranje.

Steven Pienaar viel uit met een blessure aan de binnenband van zijn linkerknie. De verwachting is dat zijn herstel twee tot vier weken in beslag zal nemen.

Rafael van der Vaart viel uit met een blessure aan de binnenband van zijn rechterknie. Het is op dit moment onzeker of hij aanstaande zaterdag mee kan spelen. Ook de aanvoerder van Ajax moet het duel van Oranje tegen Andorra aan zich voorbij laten gaan.