Menu

Pienaar popelt om te spelen

Steven Pienaar wilde altijd al op een WK spelen, het hoogste platform voor een voetballer. Dat zijn droom zo snel al zou uitkomen had hij niet verwacht. Tevreden? ,,Ja, maar nu wil ik nog spelen", liet de Zuid-Afrikaan weten.

In het eerste duel speelde Bafana Bafana gelijk tegen Paraguay. Pienaar kwam tot zijn teleurstelling niet in actie. ,,Ik hoopte dat ik nog zou invallen, maar we speelden meer verdedigend. Op zich speelden we goed, met ons hart. In de eerste helft werden we de verdediging in gedwongen, maar de tweede helft werden wij veel sterker. Paraguay moest meer verdedigen en scoorde daardoor niet. We hadden wat geluk met die penalty. Uiteindelijk zijn we erg blij met het gelijkspel natuurlijk," analyseerde Pienaar de eerste wedstrijd.


In de voorbereiding op de duels staat alles in het teken van rust en concentratie. Pienaar:,,We werken erg hard. Eenmaal per dag trainen we en de rest van de tijd moeten we ons concentreren en focussen op de eerstvolgende wedstrijd. Woensdag hebben de spelers die zondag niet in het veld kwamen een oefenpartijtje gespeeld. We wonnen met 4-0. Ik speelde lekker, ik heb twee doelpunten voorbereid, maar zelf niet gescoord."


Zuid-Afrika speelt zaterdag de tweede wedstrijd tegen Slovenië dat verloor van Spanje. ,,Slovenië is een lastige tegenstander. We hebben de eerste wedstrijd van hun gezien, ze zijn aggressief en goed. Ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn. Degene die het eerste doelpunt weet te scoren, heeft goede kans te winnen. Willen we uitzicht houden op de tweede ronde, dan zullen we ze moeten verslaan."


Het Zuid-Afrikaanse kamp werd afgelopen week opgeschrikt door slecht nieuws. Een broer van teamgenoot Mnguni overleed plotseling. De middenvelder is meteen naar zijn geboorteland gevlogen om de begrafenis bij te wonen. Ondanks dit tragische voorval moet Zuid-Afrika zich richten op het toernooi. ,, We hebben Mnguni als team zo goed mogelijk gesteund. Hij is op en neer gegaan naar Zuid-Afrika en wij moeten verder. Het is wat moeilijker om je te concentreren. Maar we zijn allen professionals. In onze harten zijn we bij hem", vertelde Pienaar. Mnguni heeft zich donderdag weer bij de
selectie in Korean gevoegd.


Ten slotte vroegen we de Ajacied naar zijn favorieten op het WK. ,,Ik denk dat Spanje of Argentinië zal winnen. Spanje omdat ze grote namen in het team hebben en ze speelden goed in hun eerste wedstrijd. Van Argentinië was ik onder de indruk, zij waren sterk in elk opzicht."

,,We kijken in het hotel naar elke wedstrijd. We kunnen geen andere wedstrijd bezoeken, want we zitten in een klein stadje overal ver vandaan. Ik volg mijn teamgenoten bij Ajax natuurlijk, ik heb ze zien spelen. Ik heb geen contact met ze, ik weet niet waar iedereen zit. Maar het WK is geweldig, de atmosfeer, de stadions, mensen over de hele wereld die het op televisie volgen, het is uniek", besluit hij.

Wie weet komt zaterdag de grootste droom van Pienaar uit. Bafana Bafana speelt dan tegen Slovenië de tweede poulewedstrijd. Het duel begint om 8.30 uur Nederlandse tijd.


Foto: Hans Willink