Menu

Pienaar scoort voor Zuid-Afrika

Dankzij een doelpunt van Ajacied Steven Pienaar heeft Zuid-Afrika een broodnodige zege geboekt op Burkina Faso. Bafana Bafana had wat recht te zetten na de ontluisterende 3-0 nederlaag tegen Ghana en won met 2-0.

Echt voorspoedig lopen de WK-kwalificatieduels voor 2006 nog niet voor Zuid-Afrika. Op 5 juni werd een moeizame 2-1 zege geboekt op Kaapverdië, waarna de ploeg van Pienaar en Hans Vonk op 20 juni in Ghana een slag in het gezicht kreeg. Ghana won met 3-0. Dit weekeinde volgde er eerherstel doordat de ploeg met 2-0 won van Burkina Faso en zodoende de leiding in groep 2 weer overnam van Ghana. Dat kon omdat Ghana gelijkspeelde bij Uganda, 1-1.

De zege van Bafana Bafana was niet vanzelfsprekend. Het was dat de nieuwe Ajax-doelman Hans Vonk in de beginfase een geweldige redding verrichtte, anders was Burkina Faso op voorsprong gekomen. Nu kon Steven Pienaar in de dertiende minuut de openingsgoal op zijn naam schrijven. Bijna alle aanvallen van Zuid-Afrika kwamen bij de Ajacied vandaan. Het andere doelpunt werd in de 40ste minuut gemaakt door Shaun Bartlett.


Op 3 september volgt de vierde ronde. Zuid-Afrika ontmoet Congo en Ghana Kaapverdië.