Menu

Pienaar terug op het trainingsveld

Eindelijk stond-ie weer eens met zijn ploeggenoten op het trainingsveld. Steven Pienaar greep de donderdagmiddagtraining aan om met zijn team de warming-up en de baloefeningen te doen. Ook andere geblesseerden Zlatan Ibrahimovic, Anthony Obodai en Victor Sikora waren actief.

Steven Pienaar bracht de afgelopen maanden door met het revalideren van zijn veelbesproken 'ijsblessure'. Zijn hersteltrainingen hadden vooral plaats op de Toekomst en in het krachthonk. Maar nu was Pienaar weer eens onderdeel van het team. Het deed de Zuid-Afrikaan zichtbaar goed om met zijn ploeggenoten op het veld te staan.

Na de warming-up en het stretchen moesten de Ajacieden met de bal aan de voet om een rij pylonen dribbelen. Schijnbewegingen, de schaar, de dubbele schaar en tempoversnellingen, alles kwam aan bod en Pienaar deed aan alles met genoegen mee. Eindelijk kon hij zich weer echt voetballer voelen.

Ook Anthony Obodai deed het eerste deel van de training mee. En even later kwamen Victor Sikora en Zlatan Ibrahimovic het veld op, om onder leiding van Ricardo de Sanders aan hun herstel te werken. Zij kregen gezelschap van Jong-Ajaxspeler Randy Rustenberg, die ook met een fysiotherapeut aan de slag moest.

Toen de selectie zich opmaakte om aan de partijvorm te beginnen, togen Pienaar en Obodai naar het andere veld, om daar met René Wormhoudt en De Sanders aan verschillende loopoefeningen te beginnen, in gezelschap van de andere revaliderende spelers.

De Ajacieden die wel fit waren, speelden een partij op een groot veld met vier kleine doeltjes. Veel bewegen, kaatsen en snel druk zetten was het devies. Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder speelden op het scherp van de snede, Maxwell etaleerde zijn fluwelen techniek en Yannis Anastasiou liet zien dat hij goed kan kaatsen.

Niet alles ging even goed, want een aantal keer werd er voor open doel gemist, leed iemand voor zijn eigen doel balverlies of werd er niet kort genoeg verdedigd. Maar aangespoord door trainers Ronald Koeman, Ruud Krol en Tonny Bruins Slot gingen de Ajacieden er vol tegenaan en was er een aantal fraaie combinaties te noteren. Na het laatste partijtje, waarbij de spelers de bal maar twee keer mochten raken, kwam 'wit', de partij zonder hesjes, als winnaar uit de bus.