Menu

Pienaar waakt voor een geforceerde terugkeer

De afgelopen drie maanden raakte Steven Pienaar bijna geen bal aan. Zijn laatste wedstrijd was Ajax - Celta de Vigo op 22 oktober 2003. De middenvelder was al die tijd niet in staat te spelen wegens een beschadigde zenuw in zijn knieholte. Inmiddels mag Pienaar weer afronden op doel. De Zuid-Afrikaan is vreselijk blij dat aan de lijdensweg een einde komt.

,,I feel happy again!", zegt Pienaar na afloop van de donderdagochtendtraining. Samen met Nicolae Mitea, Zlatan Ibrahimovic en Tom de Mul heeft hij net verschillende afwerkoefeningen op doel achter rug. Pienaar traint vandaag met de andere drie spelers nog apart van de groep, maar het plezier is er niet minder om. ,,Ik ben er lang uitgeweest. Het is dus heerlijk om weer op het veld te staan en bezig te zijn met de bal. Ik probeer rustig terug te komen, want ik wil absoluut niks forceren. Het gaat goed. Ik heb geen pijn meer, maar je weet nooit. One step at a time, you know."

Hoewel Pienaar waakt voor een te snelle geforceerde terugkeer, zijn de wedstrijden hem op de tribune zwaar gevallen. Ajax verloor twee keer op rij en Pienaar verbeet zich langs de kant. Hij had 'the guys' tijdens deze moeilijke reeks, maar wat graag op het veld willen helpen. ,,Het is extra vervelend dat je niet kunt meedoen, als het slecht gaat", baalt Pienaar. ,,Als het niet lekker loopt, dan zijn drie wedstrijden in een week veel. Het kost extra kracht en concentratie voor zo'n jonge groep als wij. Maar ik weet dat ze er alles aan doen."

,,We moeten weer vooruit kijken en ons richten op RKC. Ik weet niet of ik daar al klaar voor ben, maar ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer mee te kunnen doen."