Menu
Pienaar: 'We zijn er nog niet'

Pienaar: 'We zijn er nog niet'

Na de teleurstellende wedstrijd tegen De Graafschap, waarin Yannis Anastasiou in de 86ste minuut de eindstand op 1-0 bracht, overheerste vooral de opluchting bij de Ajacieden. Steven Pienaar verwoordde de stemming typerend: ,,Op papier lijken de laatste vier wedstrijden niet al te moeilijk, maar dat leek de wedstrijd tegen De Graafschap ook niet."

Steven Pienaar begon tegen De Graafschap weer op de rechtsbuitenpositie, maar kreeg daar weinig bruikbare ballen. Volgens de aanvaller startte Ajax veel te traag. ,,Ik weet niet waar dat aan lag. Het had in ieder geval niks met de wedstrijd van donderdag tegen Willem II te maken. De Graafschap speelde met alle spelers achterin, maar dat is geen excuus. We hadden de bal veel sneller naar de zijkanten moeten krijgen en van daaruit gevaar moeten stichten", analyseerde Pienaar, die weer met middenvelder Nigel de Jong en verdediger John Heitinga achter zich speelde.

Aan de linkerkant kreeg Urby Emanuelson van Danny Blind een basisplaats. Door de blessure van Maxwell mocht de speler van Jong Ajax zich op linksbackpositie bewijzen. ,,Voor mij is die eerste basisplaats fantastisch, maar voor Maxwell vind ik het natuurlijk vervelend. In het begin voelde ik me niet echt op mijn gemak en moest ik echt wennen. Het is natuurlijk heel anders dan bij Jong Ajax. Van de trainer kreeg ik de opdracht mee om gewoon mijn eigen spel te spelen en geen gekke dingen te doen. In de rust werd ik gewisseld, omdat De Graafschap een rode kaart kreeg en we dus aan drie verdedigers genoeg hadden", keek Emanuelson terug.

Maar ook met een man-meer-positie vanaf de 34ste minuut kon Ajax geen stempel op de wedstrijd drukken. Volgens Hedwiges Maduro had de rode kaart voor Kalezic weinig invloed op de wedstrijd. ,,Een man meer of een man minder maakte op zich niet zo veel uit tegen zo'n verdedigend elftal. We hebben het aan onszelf te wijten, doordat we de zijkanten niet goed benutten. Het tempo was te laag en de lange bal kwam ook moeizaam aan. Maar we hebben de drie punten binnen en dat is voor nu even het belangrijkste", blikte Maduro terug.