Menu

Pienaar wil zoveel mogelijk spelen

Steven Pienaar maakt een zeer goed seizoen door. Bijna elke wedstrijd kwam hij in actie en dat was precies zijn doel. Met kerst gaat hij zijn moeder helpen in Kaapstad.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
Ik ga naar mijn huis in Zuid-Afrika. De dag voor Kerst ga ik boodschappen doen en help ik mijn moeder met koken, nou ja, zij kookt hoor. Normaal gesproken hebben we een uitgebreid diner, met schaapstong en andere dingen. Brood, groenten et cetera. ‘s Avonds ga ik naar een feestje met vrienden. De volgende dag gaan we ‘s ochtends naar de kerk. Als we daarvan thuis komen hebben we een lunch en geven we cadeautjes. Na de lunch gaan we naar de andere familie. De rest van de dag ben ik bij vrienden en vieren we feest. We lopen wat rond, eten en drinken wat. Op oudejaarsavond komen familie en vrienden weer bij elkaar. Later op de avond gaan we naar de kerk, die om 0.30 uur uit is. Daarna lopen we rond en ik verwacht niet dat ik die nacht slaap! Op 1 januari gaan we met een heleboel jonge mensen picknicken, dat is een traditie voor gekleurde mensen. We zwemmen, drinken, vissen, dansen en luisteren naar muziek. Dat is de leukste dag in Zuid-Afrika. Dat gaat door tot ongeveer 23.00 uur en dan gaan we slapen. De rest van de vakantie breng ik bij mijn familie door.

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
Het belangrijkste was het winnen van de dubbel. Bovendien heb ik veel gespeeld. Daar ben ik blij om, want dat was mijn doel en dat heb ik bereikt. Het was wel moeilijk om in het eerste door te breken. Het was een goed jaar, voor het hele team. Iedereen heeft het erg goed gedaan. Verder hoop ik op een fijne vakantie.

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
Voor het komende jaar heb ik geen verwachtingen. Ik wil zoveel mogelijk spelen en de nationale competitie winnen. Met het Zuid-Afrikaans elftal ben ik niet bezig.

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
Met mijn moeder en met mijn vriendin.