Menu
Pieter Huistra hoofdtrainer Jong Ajax

Pieter Huistra hoofdtrainer Jong Ajax

Pieter Huistra is de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax. De trainer tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2009 en een looptijd van twee jaar heeft.

Huistra werd op 18 januari 1967 geboren in Goënga. Afgelopen seizoen liep Huistra mee met de technische staf van de A-selectie van Ajax. Als speler kwam de Fries onder andere uit voor FC Groningen, Veendam, FC Twente en Glasgow Rangers. Huistra speelde acht wedstrijden voor het Nederlands elftal. Na zijn carrière als speler was Huistra onder andere assistent-trainer bij Vitesse, jeugdtrainer bij FC Groningen en trainer van het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar.

De 42-jarige oud-international beleeft op 6 juli zijn eerste werkdag als trainer van de Amsterdamse Beloftenploeg. Huistra zette donderdag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Huistra treedt daarmee in de voetsporen van Adrie Koster, die na dit seizoen Ajax verruilt voor het Belgische Club Brugge. Omdat ook Aron Winter de Amsterdamse club zal verlaten, wordt de technische staf van Jong Ajax in zijn geheel vernieuwd.

,,Dit is een mooie kans’’, vertelde Huistra kort na de ondertekening van zijn contract. ,,Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen.’’

Pieter Huistra op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Rechts keeperstrainer Carlo l'Ami. Pieter Huistra op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Rechts keeperstrainer Carlo l'Ami.

Huistra liep het afgelopen seizoen aanvankelijk mee bij de A-selectie van Marco van Basten. Huistra en Van Basten leerden elkaar goed kennen tijdens de trainerscursus die beide oud-profs gelijktijdig volgden bij de KNVB. Direct na zijn eerste periode als gasttrainer keerde de achtvoudig international van Oranje alweer terug in de Amsterdam ArenA. Na de blessure van assistent-trainer Rob Witschge nam Huistra diens taken tijdelijk over. ,,Vervolgens ben ik dagelijks bij de selectie betrokken gebleven en heb ik ook een aantal jongens uit de A1 en Jong Ajax al een beetje leren kennen’’, zei Huistra.

,,Zeker de jongens die volgend seizoen bij Jong Ajax spelen, wil ik zo snel mogelijk beter leren kennen. Voor Jong Ajacieden is het allerbelangrijkste om beter te worden als speler. Zo tussen de A1 en Ajax 1 is best sprake van een lastige categorie. Vanuit het eerste elftal of de A1 kunnen spelers meedoen bij Jong Ajax. Beter worden kan soms belangrijker zijn dan de eerstvolgende wedstrijd.’’