Menu
Pijnlijk verlies Jong Ajax in Groningen

Pijnlijk verlies Jong Ajax in Groningen

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen maandag met 3-2 verloren. Danny Hoesen en Tobias Sana verzorgden de Ajax-treffers tegen de Groningers. Ajax nam na 17 minuten spelen nog een 1-2 voorsprong, maar moest die in de slotfase alsnog prijsgeven.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van een amateurclub in Eelde, waar op de parkeerplaats geen plekje meer te verkrijgen was. De vele toeschouwers die op het duel af waren gekomen, zagen hoe de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong kwam.

De tegentreffer werd ingeleid door aanvaller Tobias Sana. De Zweed lette niet goed op bij balverlies, vond Gery Vink. Na dat moment kon Groningen-spits David Texeira de 1-0 binnenkoppen. In eerste instantie kon Jasper Cillessen redding brengen, maar in de rebound was de doelman van Ajax kansloos.

In de 16e minuut bracht Danny Hoesen Ajax op gelijke hoogte. Een fout van Groningen-keeper Stefan van der Lei deed het speeltuig voor zijn voeten belanden, waarna Hoesen van dichtbij raak kon schieten. Zijn gelijkmaker was nog amper genoteerd of het stond 1-2 in het voordeel van Ajax. Een knappe pass van Miralem Sulejmani bereikte Tobias Sana, die beheerst afrondde.

Tobias Sana zette Ajax in de eerste helft op een 1-2-voorsprong in Groningen. Tobias Sana zette Ajax in de eerste helft op een 1-2-voorsprong in Groningen.

Vanaf de 1-2 tot aan de rust toonde Ajax zich de betere ploeg. Vink, die naar eigen zeggen met een sterke jonge ploeg naar het Noorden was afgereisd: ,,We begonnen te afwachtend, maar na de 1-0 vond ik ons sterker. We speelden toen zeer acceptabel. Alleen hadden we een stuk of vier goals moeten maken in plaats van twee. Dan beslis je de wedstrijd.’’

In de rust sommeerde hij zijn ploeg om vooral de bal te laten rondgaan in het resterende deel. Maar in plaats daarvan zag hij een matig Ajax dat moeite had met de fysieke sterke Groningers. De coach: ,,De bal ging nauwelijks meer rond. We werden slordig, raakten vermoeid. Ondertussen zette Groningen flink druk. Daar hadden we het erg moeilijk mee.’’

Het resulteerde in twee tegendoelpunten, in respectievelijk de 70ste en 80ste minuut. Beide treffers waren het gevolg van zwak verdedigen, meende Vink. ,,Twee cruciale fouten. Dat mag nooit gebeuren.’’ Eerst was het Filip Kostic die Cillessen verschalkte, waarna David Texeira met zijn tweede doelpunt voor de 3-2 tekende.

In het laatste kwartier zette Ajax alles op alles om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat lukte bijna, maar twee enorme kansen waren niet aan de Amsterdammers besteed. Tot grote teleurstelling van Vink, die zijn ergernis na afloop niet verborg. ,,Het was een zeer pijnlijke nederlaag. Onnodig ook. Na rust hebben we veel te karig gespeeld. Je moet hier winnen, maar nu gaven we het zelf weg. Een kwalijke zaak.’’

Jong Groningen - Jong Ajax 3-2 (1-2)

Scoreverloop: 8. Texeira 1-0, 16. Hoesen 1-1, 17. Sana 1-2, 70. Kostic 2-2, 80. Texeira 3-2.

Opstelling Jong Ajax: Cillessen, Sporkslede, Veltman, Denswil, Dijks, Boccara, Sulejmani, Andersen (80. El Hasnaoui), Hoesen, Serero, Sana (60. De Sa).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst