Menu
Pijnlijke bekerfinale voor Ajax O17 in Nijmegen

Pijnlijke bekerfinale voor Ajax O17 in Nijmegen

Ajax O17 is er zaterdag niet in geslaagd de beker te winnen. De ploeg van Dave Vos moest in Nijmegen op pijnlijke wijze zijn meerdere erkennen in NEC/FC Oss O17, de gastheer van de eindstrijd: 4-0. Aymen Sellouf velde met 3 treffers grotendeels het vonnis over de Ajacieden, die het seizoen afsluiten zonder grote nationale prijs. Begin april werd wel de ABN AMRO Future Cup gewonnen.

Beide ploegen troffen elkaar voor de 4e keer dit seizoen. Omdat Ajax in de eerdere 3 ontmoetingen winnend uit de strijd kwam, gold de ploeg op papier als favoriet.

Overwicht, maar geen doelgevaar
Die favorietenrol kon niet worden waargemaakt. Ajax had in de beginfase weliswaar veel balbezit, tot kansen leidde het nauwelijks. Pas in de 19e minuut volgde het 1e gevaar, maar Denilho Cleonise gleed uit op het moment dat hij wilde uithalen.

NEC sloeg vervolgens aan de overzijde genadeloos toe, met 2 goals binnen een minuut van Sellouf. Bij de 1-0 was de rol van Jurriën Timber onfortuinlijk. De verdediger veranderde de inzet van Sellouf onbedoeld van richting en liet daarmee doelman Daan Reiziger kansloos. Even later ging Nordin Musampa met een te korte terugspeelbal opzichtig in de fout.

Katachtige reflex
Ajax ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Op slag van rust was Ryan Gravenberch dichtbij, maar de NEC/FC Oss-doelman redde katachtig.

40. Rust in Nijmegen. #AjaxO17 kijkt tegen een 2-0-achterstand aan. #necaja pic.twitter.com/kaNOfTgcwk

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 juni 2018

Trainer Vos voerde na rust een dubbele wissel door – Venitchio Sint en Neraysho Kasanwirjo kwamen binnen de lijnen - maar veel effect sorteerde het niet. Het balbezit was wederom voor Ajax en NEC trok zich massaal terug, maar wankelen deed de Nijmeegse muur geen moment.

Sterker nog, op de tegenstoot waren de beste kansen zelfs voor de thuisploeg. Bryan Stark dook een aantal keer gevaarlijk op voor de Ajax-goal, maar weigerde de trekker over te halen. Het bleek uitstel van executie, want in de 62e minuut volgde de genadeklap alsnog. Sellouf werkte een voorzet vanaf links attent binnen: 3-0.

Sellouf was zelfs nog dicht bij een 4e treffer, maar ditmaal caramboleerde een van richting veranderd schot net naast de Amsterdamse goal. Uit de daaropvolgende corner werd het echter alsnog 4-0, door een kopbal van Lucas Veenendaal.

NEC/FC Oss O17 - Ajax O17 4-0 (2-0). 21. Sellouf 1-0, 22. Sellouf 2-0, 62. Sellouf 3-0, 71. Veenendaal 4-0

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Van Gelderen, J. Timber, Musampa (45. Kasanwirjo), Douglas; Q. Timber, Taylor (60. Warmerdam), Gravenberch; Maddy (60. Zamani), Brobbey, Cleonise (45. Sint)

Tekst en beeld: Ajax.nl