Menu
Pijnlijke bekeruitschakeling voor Ajax O19

Pijnlijke bekeruitschakeling voor Ajax O19

Het bekeravontuur van Ajax O19 is zaterdagmiddag op hardhandige wijze in de achtste finale ten einde gekomen. De ploeg van John Heitinga ging voor eigen publiek met 2-4 onderuit tegen FC Emmen. Door de uitschakeling heeft het vlaggenschip van de jeugd nog 2 ijzers voor een kans op een prijs in het vuur: de competitie en de UEFA Youth League.

Ajax liep vrijwel direct achter de feiten aan. FC Emmen kwam al na 6 minuten op voorsprong via Lesley Osazee. De Ajacieden hadden vrij snel een antwoord paraat, maar de vlotte gelijkmaker van Martijn Kaars (met de borst) bleek slechts een tijdelijke opleving.

Foutenfestival
Heitinga had voor een systeem met 3 verdedigers gekozen. Het was duidelijk wennen voor zijn ploeg, want Ajax grossierde in balverlies, mede door het vele lopen met de bal. Het leidde tot veel gevaarlijke counters van de bezoekers.

Aanvoerder Jurgen Ekkelenkamp aan de bal.
Aanvoerder Jurgen Ekkelenkamp aan de bal.
Sergino Dest zet druk op zijn directe tegenstander.
Sergino Dest zet druk op zijn directe tegenstander.
Martijn Kaars werkt van dichtbij de 1-1 binnen.
Martijn Kaars werkt van dichtbij de 1-1 binnen.
Bedenkelijke blik bij John Heitinga.
Bedenkelijke blik bij John Heitinga.

Na 14 minuten zorgde Thijs Dallinga voor de 1-2 en kort voor rust werd de schade nog groter. Heitinga greep halverwege in met een driedubbele wissel, waarbij Brian Brobbey vooral als aanspeelpunt moest gaan functioneren. De maatregelen en de goede bedoelingen ten spijt, FC Emmen liep in de 52e minuut uit naar 1-4. Dallinga tekende vanaf de stip voor zijn 2e goal van de middag.

Via, wie anders dan, Jurgen Ekkelenkamp kwam Ajax 20 minuten voor tijd terug tot 2-4. Het was de opmaat tot een klein offensiefje, maar verder dan een van de doellijn weggehaalde bal kwamen de Ajacieden niet.

70. Doelpunt #AjaxO19! Jurgen Ekkelenkamp scoort en pakt direct de bal: 2-4. Nog 20 minuten! #ajaemm pic.twitter.com/jQtRzAxsyN

— AFC Ajax (@AFCAjax) 27 januari 2018

Ajax O19 - FC Emmen 2-4 (1-3). 6. Osazee 0-1, 9. Kaars 1-1, 14. Dallinga 1-2, 43. Hindriks 1-3, 52. Dallinga 1-4 (strafschop), 70. Ekkelenkamp 2-4

Ajax O19: Plomper; J. Maduro, Solomons (58. Van Gelderen), Dest; Ter Heide, Pasquali (46. Farcas), Ekkelenkamp, Jensen (46. Ylätupa); Kaars, Margaret (46. Brobbey), Schön (63. De la Vega).

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe