Menu

Piqué is een beetje van Ajax 1 en een beetje van Ajax 2

Mitchell Piqué; speelde dit seizoen dertien wedstrijden met het beloftenteam van Olde Riekerink. Bij bijna alle wedstrijden van de A-selectie zat hij op de bank, twee keer speelde hij. Voor beide teams scoorde de Ajacied een keer. Aanstaande woensdag laat Piqué de wedstrijd tegen Twente aan zich voorbij gaan. Koeman heeft hem nodig bij de selectie van het eerste.

Vorig seizoen speelde Piqué een jaar bij FC Twente, de tegenstander van Ajax 2. Olde Riekerink heeft niet een hele grote selectie tot zijn beschikking, de twaalf uit zijn eigen selectie vult hij aan met jongens uit de A-jeugd. Een versterking in de vorm van de snelle linksbuiten, zou de trainer dus goed kunnen gebruiken.

De 21-jarige Amsterdammer had maandagmiddag nog niets gehoord van een van de twee trainers. Hij hoort eigenlijk een beetje bij beide ploegen. Met Ajax 2 zou hij spelen tegen zijn oude club. "Ik zou het leuk vinden om tegen mijn oude ploeggenoten te spelen. En als we spelen zoals altijd, denk ik dat we een kans maken", aldus Piqué.

Net zo logisch is het dat Piqué op de lijst staat van het eerste elftal. Officieel behoort hij immers tot de A-selectie. Inmiddels is bekend dat hij inderdaad op de bank begint van het team van Koeman.

Piqué: "Ik hoorde dinsdag dat ik bij de selectie van het eerste zit. Daar ben ik natuurlijk blij mee. Ik begin zoals altijd op de bank. Ik zou het leuk vinden om te spelen, vooral omdat ik dan waarschijnlijk tegenover Pascal Heije sta, hij is een goede vriend van me. Natuurlijk gaan we winnen en ik hoop beide wedstrijden."

Als Ajax 1 wint en Ajax 2 ook, kan het zijn dat beide teams elkaar in de kwartfinale ontmoeten. Bij welke trainer Piqué; zich dan moet melden is nog maar de vraag, eerst moeten de twee wedstrijden nog gespeeld worden, en gewonnen.