Menu
'Pittig, maar goed gesprek'

'Pittig, maar goed gesprek'

Algemeen directeur Rik van den Boog, hoofdtrainer Marco van Basten en manager technische zaken Danny Blind spraken maandag met een afvaardiging van de Ajax-supporters. ,,Een pittig, maar goed gesprek”, aldus Van den Boog.

Algemeen directeur Rik van den Boog. Algemeen directeur Rik van den Boog.

Vertegenwoordigers van Supportersvereniging Ajax, AFCA-supportersclub, Vak M, F-side en Vak 410/jongeren werden maandag uitgenodigd in de ArenA om met Van den Boog, Van Basten en Blind een gesprek te voeren. Aanleiding is vooral de slechte reeks die Ajax de laatste vier wedstrijden heeft neergezet. ,,Het was een pittig, maar goed gesprek”, aldus Van den Boog, die met de aanwezigen afsprak niet de ins en outs van de bijeenkomst prijs te geven. ,,Het is logisch dat er na een aantal slechte wedstrijden op rij de emoties loskomen bij de supporters. Tijdens dit gesprek was er de ruimte om die emoties te uiten.”
De supporters gaven in het anderhalf uur durende gesprek aan Marco van Basten onvoorwaardelijk te steunen en deden ook een beroep op de directie om geduld te hebben en de hoofdtrainer ‘de klus te laten klaren’.
Ook lieten de supporters weten dat de spelers van Ajax in hun ogen harder moeten werken en dat er meer contact wenselijk is tussen de supporters en de club. Ajax heeft een goed gevoel overgehouden aan de bijeenkomst. ,,Alles verliep heel respectvol”, aldus Van den Boog. ,,Wij nemen onze verantwoordelijkheid en dat doen de supporters ook. Nu gaan we ons allemaal richten op zondag.”
Klik hier voor de reactie van Rik van den Boog op Ajax TV >>