Menu
Pittige terugkeer voor Maduro

Pittige terugkeer voor Maduro

Hedwiges Maduro verscheen vrijdag voor het eerst in bijna twee weken weer op het trainingsveld van Ajax. De middenvelder, die twee oefeninterlands speelde met Jong Oranje, werd meteen het vuur aan de schenen gelegd.

In het afsluitende partijtje ging het er fanatiek aan toe. In het afsluitende partijtje ging het er fanatiek aan toe.

Na de looptraining van donderdag in het Amsterdamse Bos, moest Maduro vrijdag weer echt aan de bak. De middenvelder was niet de enige speler die terugkeerde op het trainingsveld. Edgar Manucharyan en Tom de Mul waren na hun interlandverplichtingen ook weer van de partij. De Nederlandse A-internationals John Heitinga, Urby Emanuelson, Wesley Sneijder, Klaas Jan Huntelaar, Ryan Babel en Maarten Stekelenburg hoefden vrijdag niet te trainen. Zij kregen rust van trainer Henk ten Cate.

Met name in de afsluitende partij werd vrijdag duidelijk dat het met de scherpte in de groep wel goed zit. Maduro werd stevig aangepakt door zijn ploeggenoten. ,,Ik kreeg inderdaad een paar behoorlijke tikken”, zei hij na afloop met een lach op zijn gezicht. ,,Maar even daarvoor deelde ik zelf ook wat uit, hoor. Dan kan je wat terug verwachten. Het ging er fanatiek aan toe, maar dat is alleen maar een goed teken.”

Maduro kan niet meer verhinderen dat Jaap Stam op doel schiet. Maduro kan niet meer verhinderen dat Jaap Stam op doel schiet.

Met Jong Oranje speelde Maruro oefeninterlands tegen Jong Tsjechië en Jong Ierland. De wedstrijd tegen de Tsjechen eindigde in een gelijkspel (1-1), van de Ieren werd gewonnen (1-0). ,,Het waren nuttige wedstrijden. Met name de wedstrijd tegen de Tsjechen was erg goed. Tegen Ierland was het iets minder, omdat we personele problemen hadden op het middenveld. Ismaïl Aissati blesseerde zich voor de wedstrijd en Evander Sno viel ook heel snel uit. Daardoor liep het niet helemaal zoals we wilden.”

Na de trip met Jong Oranje is de aandacht van Maduro weer verschoven naar Ajax. En vooral naar de thuiswedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo. ,,Heracles is een lastige tegenstander, een stugge ploeg”, analyseerde Maduro. ,,Maar we moeten kunnen winnen. Het kampioenschap is nog niet verloren. Zaterdagavond ga ik ontspannen naar NAC - PSV kijken. Als PSV punten verliest, dan kan het zondag leuk worden.”