Menu

Pittige training na vrije dag

De dag na de vrije dinsdag moesten de Ajacieden weer vol aan de bak. Want hoewel de Amsterdammers negen punten los staan van nummer twee PSV, wil dat niet zeggen dat het landskampioenschap hen in de schoot geworpen zal worden. Werk aan de winkel dus.

Een flinke warming-up was ondanks de lentetemperatuur noodzakelijk, vond de technische staf waarschijnlijk. Na ruim een half uur verschillende explosieve en minder explosieve loopoefeningen, gaf conditietrainer René Wormhoudt de groep terug aan Ronald Koeman voor een aantal partijvormen op hoog tempo.

De keepers, Jelle van Damme die wat lichte enkelklachten had en Tom Soetaers, die nog altijd kampt met een voetblessure, bleven op het andere veld staan. De keepers werden door Wil Coort onder handen genomen, het Belgische duo trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen.

Iets later voegde ook Hatem Trabelsi zich op het veld van de geblesseerden. De Afrikaans kampioen heeft last van zijn rechterlies en liet de partijvormen aan zich voorbij gaan.

De partijtjes van zeven minuten werden intensiever toen er twee doelen en doelmannen bij kwamen. Dan kun je immers winnen of verliezen. In het eerste partijtje wonnen de 'hesjes'. De volgende zeven minuten maakte het team zonder hesjes korte metten met hun tegenstander en trok de partij naar zich toe. Tom de Mul maakte het mooiste doelpunt: met een fraaie boogbal passeerde hij de verbouwereerde Bogdan Lobont.

Tegen twaalven dachten de Ajacieden waarschijnlijk dat de training erop zat. Ze meldden zich bij Wormhoudt voor de cooling-down, maar die kwam er nog niet. In een hoek van het veld stond wederom een parcours van allerlei rode en gele hoedjes uitgezet. Was dit misschien een cadeau voor de jarige Steven Pienaar? Niets daarvan. Ter afsluiting van de training kregen de spelers nog een fijne sprintoefening voorgeschoteld. En ze moesten tot het uiterste gaan. Happend naar lucht mochten de Ajacieden een kwartier later dan toch uitlopen. Fijne dag nog, Steven Pienaar!