Menu

Plaquette Jack Reynolds onthuld

Ajax heeft voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch op Niveau 3 van de Amsterdam Arena in de Ajax Lobby een plaquette onthuld van de legendarische Ajax-trainer Jack Reynolds. In totaal heeft de Engelsman meer dan vijfentwintig jaar leiding gegeven aan de elftallen van Ajax.

Onder Reynolds' leiding behaalde Ajax in 26 seizoenen (!) in totaal vijftien afdelingskampioenschappen, acht landstitels en twee nationale bekers. Als trainer van alle elftallen - van het eerste tot aan de jongste pupillen - legde hij de basis voor wat nu de 'Ajax-school' wordt genoemd. Luisterend naar de anekdotes van hen die het geluk hebben gehad met Reynolds te mogen werken, blijft er maar één conclusie over: Reynolds heeft Ajax leren voetballen!

Ajax eerde de legendarische trainer in 1965 door de tribune tegenover de eretribune in De Meer naar hem te vernoemen. In de ArenA is er evenwel niets meer wat aan de Engelsman herinnert. Maar het is nooit te laat. Ajax is schatplichtig en na lang wachten wordt het eerbetoon voor Reynolds in de Amsterdam ArenA dan toch geplaatst.

De Ajax Lobby waar de plaquette hangt, is omgedoopt tot de Jack Reynolds Lobby.