Menu

Plastic wordt hard en rubber blijft zacht

adidas heeft allerlei oplossingen voor harde, normale en droge velden. Dankzij de opmerkzaamheid van Tonny Bruins Slot kon vandaag de juiste keuze worden gemaakt. De trainer hamerde er bij de spelers op de juiste schoenen te gebruiken op het bevroren hoofdveld van sportcomplex de Toekomst.

Ajax was voor de dinsdagochtendtraining naar de Toekomst uitgeweken, omdat het harde hoofdveld van het sportcomplex ongeveer gelijk zal zijn aan de verwachte speelcondities in het Zuiderparkstadion. Het veld zal door de aanhoudende vorst woensdagavond hard zijn. En daarom werd er daags voor de wedstrijd niets aan het toeval overgelaten.

,,Anticpipeer op de beweging van de bal en voel hoe je schoenen op dit veld reageren. We staan staks in Den haag binnen de kortste keren met 2-0 achter, wanneer je dit nu niet traint", gaf hij de groep mee.

Tussen de verschillende sprint -en kaartoefeningen wisselden de spelers dan ook van schoeisel. Terwijl Bruins Slot de spelers schreeuwend meegaf dat plastic bij vorst hard wordt en rubber zacht blijft, zette Ruud Krol zijn beste been voor door behulpzaam van schoenen te wisselen met Nourdin Boukhari.

Voor de Argentijn Mauro Rosales betekende de afsluiting van de training in de Amsterdam ArenA een bevrijding. Een minder koude wind en een goed veld. ,,Ik begin woensdagavond aan een nieuw avontuur. Ik heb namelijk nog nooit op een bevroren of hard veld gespeeld. Ik moest, net op de Toekomst, ook heel erg wennen, want ik gleed in het begin veel uit", vertelt de Argentijn, die wel onder andere extreme weersomstandigheden heeft gespeeld. ,,Ja, en het andere uiterste is ook niet leuk, kan ik je vertellen. In Santa Fé, Argentinië, speelden we een keer in een hitte van 42 graden. Dat was echt bijna niet te doen. Gelukkig kregen we wel drinkpauzes in die wedstrijd."

Lang wil de Argentijn dan ook niet stilstaan bij het klimaat. Hij heeft het prima naar zijn zin in Amsterdam en hoopt nog lang te kunnen blijven. ,,Er is altijd wel wat. Bij mijn debuut in Den Haag kreeg ik een klap op mijn neus. En morgen zal het veld niet best zijn. Maar dat hoort bij voetbal. De beker is voor ons heel belangrijk. Het is maar een wedstrijd en we moeten dus winnen", aldus Rosales.