Menu
Playlist ▶️ Klaas Jan Huntelaar

Playlist ▶️ Klaas Jan Huntelaar

Met Klaas Jan Huntelaar heeft de Ajax-selectie een heuse vinyl-liefhebber in de gelederen. Als hij thuis muziek opzet, dan zijn het platen. Het nummer Jungle Drum ontdekte hij ’s nachts in de auto, op weg naar het ziekenhuis.


Naar welke muziek luisteren de Ajacieden in hun vrije tijd of als voorbereiding op een wedstrijd? In Playlist zoeken we het voor je uit.


Plaatjes draaien
,,Ik luister meestal naar de radio, maar als ik zelf wat opzet zijn het lp’s. De platenspeler staat in de woonkamer, de kinderen vinden het leuk. Niet alleen maar oude artiesten, hoor, ook nieuwe muziek. Ik heb een klein stapeltje platen nu: Bob Marley, Editors, Kensington, Kings of Leon. Ik vind het leuke van platen dat je wat vast kan houden in plaats van alleen een digitaal lijstje.”

Onverwacht
,,Het is mooi als je onverwachts iets hoort dat je goed vindt. Ik had dat met Jungle Drum (Emiliana Torrini). Dat hoorde ik vlak voor de geboorte van mijn tweede zoon, Axel. Ik was met Schalke op trainingskamp in Oostenrijk en werd ’s nachts gebeld dat mijn vrouw ging bevallen. Ik ben toen meteen gevlogen naar Munster, waar mijn vader me ophaalde om me naar het ziekenhuis in Arnhem te rijden. Dit nummer was op de radio. Heerlijk: adrenaline, pompend hart. Ik was net op tijd in het ziekenhuis.”

Playlist Klaas Jan Huntelaar in willekeurige volgorde.

Playlist
,,Ik hou van verschillende soorten muziek. Inderdaad, er zit aardig wat gitaar tussen. Maar het ligt er ook aan wat je aan het doen bent of in wat voor bui je bent. De kinderen houden van Ronnie Flex, Boef, Lil’ Kleine, dus dat komt ook voorbij. Nederlandse artiesten als Dotan, De Staat, Blaudzun vind ik goed. Shawn Mendes met – There's nothing holdin' me back - is nu veel op de radio. Lekker nummertje. Gregor Salto met Para Voce ook, echte vakantiemuziek. The Pixies - Where is my mind - van de soundtrack van Fightclub; heerlijke filmmuziek. Daft Punk ook altijd cool, Foo Fighters, Iron Maiden, Stromae. Het kan echt van alles zijn, als het maar lekker klinkt gewoon.”

Klaas Jan Huntelaar scrollt door zijn favoriete nummers.
Klaas Jan Huntelaar scrollt door zijn favoriete nummers.


Tijdens het sporten

,,Hier in Zillertal luister ik niet echt veel muziek. Het is toch vaak trainen, rusten, fysio of je bent met de groep. In het krachthonk is het wel lekker om muziek op te hebben. Een beetje dance, als het maar up-tempo is. Muse is lekker natuurlijk. Linkin Park - Bleed it out - ook fijn om op te trainen.”

Lees ook: Playlist Lasse Schöne
Bekijk ook: Welkom back Klaas Jan Huntelaar

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Zillertal is de officiële Ajax Zomertrainingskamp-partner. Na vorig jaar houdt Ajax voor de tweede keer zijn trainingskamp in de Energy Valley. Interesse in een zomer- of skivakantie in het Oostenrijkse Zillertal? Ga voor meer informatie naar www.zillertal.at