Menu
Playlist ▶️ Matthijs de Ligt

Playlist ▶️ Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt noemt zichzelf oprecht een muziekliefhebber. Zijn smaak is niet onder één noemer te vangen; die vliegt van rapmuziek via Nederlandstalig naar filmmuziek als de titelsong van Pirates of the Caribbean. Tijd dus om eens door de Spotify-lijst van onze nummer 4 te scrollen!


Naar welke muziek luisteren de Ajacieden in hun vrije tijd of als voorbereiding op een wedstrijd? In Playlist zoeken we het voor je uit.


Een muziekliefhebber dus?
,,Ja best wel! Ik luister veel naar Spotify, naar heel veel verschillende soorten muziek. Thuis luister ik vanuit de box, maar eigenlijk heb ik altijd wel muziek om mij heen. Mij zal je echter niet zo snel met zo’n grote koptelefoon op zien. Dan ben je zo afgesloten van de wereld en dat wil ik niet.”

Welke muziek stond er vroeger altijd op in huize De Ligt?
,,Veel popmuziek, zoals bijvoorbeeld Michael Jackson. Bij Ajax ben ik met rap in contact gekomen door de verschillende nationaliteiten binnen de selectie. Dan ga je je ervoor interesseren. Zelf heb ik ook de top 50 playlist op m’n telefoon.”

Favoriete stijl?
,,Ik heb niet echt één stijl. Ik houd van rap, hiphop, Nederlandstalige muziek. Ook houd ik van de muziek uit de film Pirates of the Caribbean. Niet echt één specifieke stijl dus.”

Playlist Matthijs de Ligt in willekeurige volgorde.

Lievelingsnummer?
,,Als ik een all time favorite moet noemen dan is het Bitter Sweet Symphony van The Verve. Dat nummer luisterde ik vroeger heel vaak en als ik het nu hoor dan doet me dat ook aan vroeger denken: Samen met mijn vader in de auto. “

Welke song is nu favoriet? 
,,Toevallig krijg je ook zo’n lijstje van Spotify met je meest geluisterde liedjes over het afgelopen jaar. Mijn favoriete plaat van nu is Mask Off van Future, echt een lekker nummer!”

Welke muziek klinkt er na een uitzege? 
,,Dat verschilt, soms heeft iedereen zijn eigen muziek op. Maar toen we dit seizoen met 1-4 in De Kuip van Feyenoord wonnen, hadden we André Hazes op tijdens de terugreis en zongen we keihard mee!” 

Wat vind jij ideaal voor de wedstrijd?
,,Ik probeer altijd wel The Last Song te luisteren. Dat is de soundtrack van Pirates of the Caribbean. Ik ben daar ooit mee begonnen toen ik in de A1 zat en ik voel me daar lekker bij en geconcentreerd.” 

Even scrollen door de favorieten van Matthijs!
Even scrollen door de favorieten van Matthijs!

En wie gaat er in de kleedkamer over de muziek?
,,Dit jaar is dat heel verschillend. Traoré was vorig jaar de dj met Afrikaanse muziek. Eerst dachten we ‘wat is dat voor poppenkast’, maar toen vonden we het wel lekker en omdat we in Europa zo ver kwamen, werd het ook een soort bijgeloof. Nu is Joël Veltman van de muziek en zet hij altijd de top 50 op, dus dan komt er muziek van ieders smaak voorbij.” 

Wat is het laatste nummer dat je luisterde?
,,Phoe! Hier moet ik even over nadenken... Ik weet het! Het was MotorSport van Migos.”

Lees ook: Playlist ▶️ Klaas Jan Huntelaar
Check hier: Liveblog trainingskamp Portugal

Tekst & beeld: Ajax.nl/Bas Tolenaars