Menu
Plezier en concentratie bij Ajacieden

Plezier en concentratie bij Ajacieden

Trainer Frank de Boer zag Ajax woensdag een scherpe laatste training voor het bekerduel met Vitesse van donderdag afwerken. ,,De jongens straalden plezier uit, maar ook concentratie”, sprak De Boer. ,,Dat is wat je wil zien.” De coach had 23 spelers tot zijn beschikking, waarbij Lerin Duarte het tweede deel van de oefensessie individueel trainde.

De Boer ziet in de laatste week voor de winterstop weinig reden tot klagen. ,,Iedereen is fit, op de vaste blessures van de afgelopen weken na. We hebben de laatste jaren laten zien een fitte selectie te hebben. Dat is nu weer zo. Ik heb het gevoel dat de groep nu op zijn fitst is.”

Met de ‘vaste blessures van de afgelopen weken’ doelde De Boer op Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson, Niki Zimling en Viktor Fischer. ,,Boilesen gaat redelijk de goede kant op, datzelfde geldt voor Kolbeinn. Over Niki moeten we nog even afwachten ”, zei De Boer, die minder goed nieuws over Fischer had. ,,Viktor trainde vandaag binnen. Hij heeft een kleine terugslag, maar niet zodanig dat we ons zorgen moeten maken. Als je er lang uit bent geweest, kan je een reactie krijgen. Voor Viktor is dit een teleurstelling, omdat hij zo snel mogelijk fit wil zijn, maar hij ziet het nog steeds positief in.”

Duarte is juist wel weer op de weg terug en zou volgens De Boer mogelijk zaterdag al met Jong Ajax tegen De Graafschap kunnen meespelen. De linkspoot deed mee aan de warming-up en de gebruikelijke rondo, waarbij het er fanatiek aan toeging. ,,Daar zat een goed ritme in. Dat is vaak niet zo na een vrije dag", constateerde De Boer.

De training werd afgesloten met een partijspel van elf tegen elf. De A-junioren Abdelhak Nouri en Donny van de Beek waren ook van de partij. Laatstgenoemde vocht leuke, pittige duels uit met Davy Klaassen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Lasse Schöne en Lucas Andersen op weg naar het trainingsveld. Lasse Schöne en Lucas Andersen op weg naar het trainingsveld.
De jongelingen Abdel Nouri en Donny van de Beek naast Stefano Denswil, Lasse Schöne en Lucas Andersen. De jongelingen Abdel Nouri en Donny van de Beek naast Stefano Denswil, Lasse Schöne en Lucas Andersen.
Lachende gezichten tijdens de training. Lachende gezichten tijdens de training.
Diederik Boer verdedigt het doel tegen Vitesse. Diederik Boer verdedigt het doel tegen Vitesse.
Frank de Boer spreekt zijn spelers toe. Frank de Boer spreekt zijn spelers toe.
Jasper Cillessen in duel met Diederik Boer. Jasper Cillessen in duel met Diederik Boer.