Menu
Plezierig voetbalbezoek voor Kinderstad

Plezierig voetbalbezoek voor Kinderstad

Ronald McDonald VU Kinderstad kreeg deze week plezierig bezoek uit de voetbalwereld. Een delegatie van Sunderland FC, een van de deelnemers aan het Amsterdam Tournament, kwam langs en nam leuke cadeaus mee voor de zieke kinderen.

Sjaals, petjes en vaantjes: Margaret Byrne van Sunderland FC nam tijdens haar bezoek allerlei voetbalverrassingen mee voor de kinderen van de Kinderkliniek. Ook David Broomhall was aanwezig bij het bezoek aan Kinderstad. Hij is directeur van de Football World Series (FWS), het bedrijf dat het Amsterdam Tournament organiseert. Ieder jaar stelt Broomhall kaartjes van het Tournament beschikbaar aan de patientjes van het VUmc.

Byrne en Broomhall kregen tijdens hun bezoek onder andere een rondleiding van Marijke Peer (manager VU Kinderstad) en Simone Freling (pr-manager Ajax)

VU Kinderstad is een plek waar zieke kinderen kunnen spelen en zich kunnen ontspannen; even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. In Kinderstad is een Ajax Spelershome met onder andere een trapveldje. Zodra je binnenkomt is alles Ajax: veel roodwit, ingelijste shirts, een prijzenkast en nog veel meer.

Het Amsterdam Tournament vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 juli en zondag 26 juli. Locatie is vanzelfsprekend de Amsterdam ArenA. Ajax, Sunderland, Benfica en Atlético Madrid zijn de deelnemers aan het toernooi.